Novica najavljuje borbu ''kao da je finale''!

Autor: Beta Beta
sreda 19.12.2018.
23:21
Izvor: Beta

Košarkaš Partizana Novica Veličković ocenio je da je odbrana bila ključ večerašnje pobede nad Turk Telekomom u desetom kolu Evrokupa i da će svaku sledeću utakmicu posmatrati kao da je finale.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Pobedom nad turskom ekipom od 87:72 Partizan se našao na trećem mestu Grupe C i plasirao se u Top 16 Evrokupa.

"Nije bitno koliko poena dajemo, naš jedini fokus mora da bude na odbrani. Da trčimo i da skačemo to uvek možemo, ali odbrana uvek mora biti zaštitni znak mladog igrača, mlade ekipe i Partizana. Moramo da svodimo protivnike na manje od 70 poena i tako ćemo uvek imati šansu", kazao je Veličković.

"Za nas je jako bitno da igramo Top 16 jer imamo mnogo igrača koji su mladi i koji se prvi put susreću sa ovakvim utakmicama. Nismo otvorili sezonu kako treba, svakoj utakmici moramo da pristupamo kao da je finale.

Mislim da je ovo jako veliki uspeh i za klub i za naše igrače, jer moraju da rastu iz dana u dan, to je najbitnije kada si mlad", rekao je Veličković.

Kapiten crno-belih dodao je da se ne bavi kalkulacijama i da se već sada moraju okrenuti utakmici u ABA ligi.

"Najviše me zanima utakmica protiv Cedevite za vikend. Nisam se bavio kalkulacijama ni pre ovog meča, neću ni sada, svaka sledeća utakmica nam je jako bitna", zaključio je Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke