Novica objasnio Špancima šta je za njega Partizan! A zbog čega žali?

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.09.2021.
22:24
Izvor: Sportske.net

Dugogodišnji kapiten Partizana govorio za ''Radio Marku''.

Nikola Krstić/Sportske.net
Nikola Krstić/Sportske.net

Povezane vesti

Vest da je Novica Veličković prošle nedelje zvanično okončao igračku karijeru odjeknula je i u Španiji, s obzirom da je od 2009. do 2012. godine Veličković nastupao u madridskom Realu.

Očigledno, nisu ga zaboravili, pa je nedugo posle oproštajne utakmice sa Efesom u punoj ''Štark Areni'' dao intervju i za španski ''Radio Marku''.

"Ova poslednja utakmica protiv Efesa je bila prelepo i uzbudljivo iskustvo za mene, pogotovo što me na oproštaju upoređuju sa legendama poput Ilića, Maldinija ili Barezija. Tako znate da ste učinili veoma velike stvari i nešto što mnogi ljudi žele da urade, a ne mogu'', rekao je Veličković.

Naravno, nije izostalo ni pitanje o Partizanu i neostvarenoj saradnji sa Željkom Obradovićem u nastupajućoj sezoni.

"Partizan je moj život, pomislio sam kada sam napustio zemlju po prvi put da bih ostao u Madridu dugi niz godina, a onda mi je bilo jasno da je moj san da završim u Partizanu.

Nakon mnogo teških godina za Partizan, povratak Željka, koji je jedno od najvećih imena u istoriji kluba, izazvao je euforiju, svi se nadaju da ćemo učiniti velike stvari i to je dobro, ali ja nisam mogao više. Tužan sam zbog ovoga, ali borio sam se 8 ili 9 godina sa povredama i bilo mi je jasno da više ne mogu da izdržim'', objašnjava Veličković.

Upravo su povrede ono što je pokvarilo utisak kada je u pitanju njegova blistava karijera.

"Četiri ili pet godina sam imao brutalan napredak, igrao sam u Partizanu, ušli smo u Top 8 Evrolige i mogao sam da potpišem za jedan od najvećih klubova, nisam znao koja je moja granica! Sve što mi se tada dogodilo je bilo dobro. Bez povreda sam mogao da uradim velike stvari i to mi smeta jer ne znam koja je bila moja granica. U Real Madridu, Pablo Laso mi je mnogo pomogao, imali smo mnogo dobar odnos. Nisam mogao da treniram zbog kolena, ali on je čekao do kraja i mogao sam da igram plej-of.

Proveo sam tri godine u Real Madridu, to je najbolja košarka koju sam igrao izvan svoje zemlje. Kada razgovaram sa ljudima u Srbiji ne mogu da objasnim koliko je taj klub sjajan'', naglašava Veličković.

Hoće li Srbija u narednih nekoliko godina dominirati Evropom?

"Naravno. Nismo se kvalifikovali za Olimpijske igre, ali imamo MVP-a, NBA lige, MVP -a Evrolige, mlade igrače, Teodosića... Imamo budućnost, na Balkanu ima dosta talenata i moramo da radimo kako bismo od njih napravili odlične igrače. Mislim da ćemo u narednih 5-10 godina imati dominantan tim. Košarka je ovde kao religija'', ističe Veličković.

Na kraju je otkrio planove posle povlačenja.

"Košarka je ono što najviše volim. Imam dvoje dece, veoma dobar život i želim da se malo odmorim, da živim sa svojom decom. Košarka je moj život i želim da živim blizu nje'', poručio je Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke