Novica o Duletu i Partizanu: "U Pioniru niko nije mogao da nas dobije"

Autor: Sportske Net
sreda 15.09.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net

Sutra se oprašta kapiten, a za "BC Partizan TV" rekapitulirao je svoju karijeru u crno-belom dresu.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Novica Veličković imaće priliku da se sutra pred svojim navijačima zvanično oprosti o profesionalne košarkaške karijere i crno-belog dresa. Partizan u Beogradskoj areni dočekuje Efes u čast kapitena.

U razgovoru za klupsku televiziju Veličković se prisetio svoje igračke karijeri u Partizanu, onih lepih, ali i ružnih momenata.

Nisu mogle ni da se zaobiđu suze pred kamerama posle poraza od Panationaikosa u Evroligi Veličković je promašio šut za tri poena, pa je grčki tim slavio 92:90. 

"To je prvi momenat u seniorskoj košarci da sam ja imao priliku da rešim utakmicu protiv PAnationaikosa, u tom momentu najbolje ekipe u Evropi. Svi su videli u kakvom sam stanju bio posle toga. Dule mi je tada prišao i rekao, 'Samo treniraj i ubacićeš sledeću'. To je rekao pred svima. U suštini ja sam samo preneo njegove reči. Onda smo sa Panatom igrali u Top 16 u istoj sezon i to za prolaz u Top 8".

Jedna od najlepših utakmica i atmosfera, koja se pamti... 

"Bio je Jasikevičijus, Dijamantidis, Spanulis, imali su Batista unutra, Tomašević, Focis… strašna ekipa. Bili smo deca koja su dobila šansu da igramo takve utakmice i to uđemo među najboljih osam. Dve godine zaredom smo bili Top 8, pa onda Fajnal for. Mislim da te tri godine su bile neverovatne sa takvim uspesima. Moram da priznam da sam razmišljao da li ću  uspeti sve to da iznese. Na kraju kada se pogleda Pekmen je izrastao u najboljeg centra Evrope, Tripko se iskristalisao u najboljeg šutera Evrolige… sve smo na kraju osvojili. Ko god da je došao ne bi se naigrao, može da nas dobije nekim čudom, ali u Pioniru je to bilo nemoguće. Mnogo smo tada radili", komentarisao je Veličković rad sa tadašnjim trenerom Vujoševićem, pa dodao:

"Sada ne bih mogao, majke mi. Nije bilo ničega što bi moglo da nas ometa. Košarka nam je bila u glavi. Tako je bilo postavljeno. Dnevno se šutiralo mnogo, treninzi, taktike pet na pet. Treninzi su bili većeg intenziteta. Konstantno nadmetanje što je jako zdravo i dobro. Samo tako mogu da se izbace dobri igrači" 

Novica se letos oprostio od tima i kako kaže, i dalje mu je teško da shvati da više neće igrati profesionalno košarku.

"Neobično mi je, jedino što mi prija što ne razmišljam o bolovima. nisam gledao košarkaški trening od kada sam otišao u junu. Čudnije je sa strane dosta, kad gledam ovako razmišljam da li sam ja mogao ovako da trčim, nešto mi prebrzo, ali lepo je gledati.Lep je povod i počastvovan sam da posle toliko godina porvedenih u klubu da zamisliš neki oproštaj, to je stvarno lepo. Jedino što košarkaški nisam baš...Samo da izdržim ja (smeh). Dva meseca teška za mene, zaboravim malo, ali posle 25 godina da ja ne razmišljam o treningu... Ja sam se zarazio košarkom sa 10 godine. To je za mene koji stvarno volim košarku udarac", kazao je Novica. 

Veličković je u Partizanu proveo 12 godina, a osvojio je pet titula Košarkaške lige Srbije, tri ABA lige, pet trofeja Kupa Koraća i jedan Superkup ABA lige. Igrao je i za Megu, Real Madrid, Bamberg i Trabzonspor. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke