Novica Veličković: "Nije lako braniti se kao Zvezda!"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 11.10.2021.
21:00
Izvor: Sportske.net

Prisetio se i svojih mlađih dana u Partizanu.

Nikola Krstić/Sportske.net
Nikola Krstić/Sportske.net

Povezane vesti

Bivši kapiten i košarkaš Partizana Novica Veličković ocenio je da je veoma teško igrati defanzivan stil košarke koji preferira Crvena zvezda ove sezone.

On je gostujući u emisiji "Pod obručom" na TV Arena sport analizirao 4. kolo AdmiralBet ABA lige i dotakavši se utakmice Igokee i Crvene zvezde koja je pripala ekipi iz Laktaša rekao da nije lako pobediti na tom parketu.

Takođe, apostrofirao je i činjenicu da su izabranici Dejana Radonjića u petak igrali Evroligu u Izraelu, a dva dana kasnije ponovo putovali na noge Igokei gde se ionako ne provode dobro.

"Prošle godine su izgubili dva puta od Igokee ovde. Ne znam šta bih drugo rekao, ali da je lagano - nije. Ekipe koje igraju Evropu nemaju pauzu. Nekada vežeš sedam, deset dana da nisi kod kuće", kazao je Veličković.

On se potom prisetio defanzivne postavke koju je preferirao Duško Vujošević kada je on stasavao i uporedio je sa odbranom, koju između ostalih, demonstrira ekipa Dejana Radonjića.

"Tu košarku smo mi igrali čitava moja generacija u Partizanu svojevremeno. Nije lagano, to je način na koji igraš. Nama je stalno ponavljano da bi mnogo ljudi volelo da je na našem mestu. Najviše sam voleo da igram na način da sam stalno u mestu, ali to nije lagano. Toga je sve manje u evropskoj košarci. Kod Duleta je bilo...Uh! Svi hoće da te dobiju. Kroz svaka tri dana braniš sebe. Nije lagano", napomenuo je Veličković i dodao da je fan tvrde košarke gde nema lakih poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke