Novo finale, nova bura: ''Velika sramota za crnogorsku košarku!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.06.2021.
08:15
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Budućnost je pred duplom krunom, ali...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Završnica takmičenja i u ABA ligi, a onda i u Kupu Crne Gore protekla je u znaku problematičnih sudijskih odluka, a slične stvari dešavaju se i u finalu plej-ofa šampionata Crne Gore.

I dok se u ABA ligi Crvena zvezda žalila na suđenje u korist Budućnosti, sada isto to čine i u Mornaru iz Bara.

Sinoć je odigran drugi meč finalne serije crnogorskog plej-ofa, a Budućnost je kao gost savladala Mornar sa 80:73 i sada vodi sa 2:0 u pobedama. Barani su, podsetimo, u finišu sezone bez stranaca, sa samo četvoricom igrača koji su nastupali u ABA ligi, ostatak ekipe popunile su neke nove, mlade snage, od kojih se posebno ističe Balša Živanović.

U čemu je sinoć bio problem? Na 36 sekundi pre kraja, sudije nisu videle prekršaj Dela Valea nad Jeremićem pri rezultatu 75:73, što je razbesnelo domaćine, a na tu temu je posle meča, uz veliku zadršku, progovorio i trener Mornara Mihailo Pavićević.

''Ako progovorim ono što bi trebalo da kažem, biću kažnjen. Ovo nema više nikakvog smisla sa sportom, oni koji su zaduženi za ovo trebalo bi konačno da reaguju. Pre dve godine Savez je osudio i priznao da je ukradena čista pobjeda Mornaru od strane sudije Vojinovića, a sada ga nagrade da opet sudi finale. Sad će da nagrade i ovog Rutešića

Čemu ovo vodi? Da li će ovo da navede decu da počnu da igraju košarku? Nama je odgovaralo da izgubimo, nemamo s kim da igramo. Ovo zaista više postaje velika sramota za crnogorsku košarku. Pored takvih sudija pošalju... Bolje da ne pričam ništa. Ipak je najbitnija košarka - čestitam Budućnosti pobedu, ona je i pre ovoga bila apsoplutni favorit za šampiona. I čestitam pogotovo našim mladim igračima, koji su dobili priliku da nastupe'', poručio je Pavićević, a dodatni problem za Mornar je i povreda iskusnog Vranješa.

Treća utakmica igra se u ponedeljak u Podgorici.

DVORANA: „Topolica“. GLEDALACA: 50. Sudije: Rutešić, Radinović i Vuković.

MORNAR: Vesković, Živanović 16 (6-6), Jeremić 8 (2-2), Gordić, Mugoša, Cenović 3 (2-1), Lazić 14, Vujošević, Marljukić 2, Vranješ 18, Luković 12.

BUDUĆNOST VOLI: Kobs 7, Ivanović 8 (6-4), Edžim 7 (2-1), Šehović, D. Nikolić 7, Apić 4, Mitrović 6 (2-2), Dela Vale 20 (7-7), Z. Nikolić 18 (2-2), Popović, Žugić 3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke