Novo Jokićevo remek-delo, tripl-dabl i to posebna vrsta!

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.02.2023.
07:56
Izvor: Sportske.net

Ne samo da je napravio tripl-dabl, već ga sada ima i u proseku!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Kako obično kažemo, običan dan na poslu za Nikolu Jokića. Šalimo se, 16. tripl-dabl ove sezone za najboljeg igrača sveta bio je u uvod u pobedu Denvera protiv Pelikansa. U svih 16 slučajeva kada je došao do trostrukog učinka, Jokićevi Nagetsi su pobedili. Nikola je meč završio sa 26 poena, 18 skokova, 15 asistencija, Marej je dodao sedam trojki, pa lider nije imao problema sa oblabljenim Pelikansima koji su izgubili devet mečeva u nizu.

Za Jokića ovo je 92. tripl-dabl karijere, ponovo je imao strašan procenat šuta, 10 od 14. Sa tribina su se čule ovacije za najboljeg igrača današnjice koji tim iz Kolorada drži na prvom mestu Zapada. Sledeći meč je u četvrtak, kada u Denver stiže Kari sa Golden Stejtom.

U ovom trenutku Jokićeve brojke su nestvarne, on beleži u proseku tripl-dabl ove sezone, 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija!

Lebron je na 89 poena od toga da preskoči DŽabara i postane najbolji strelac svih vremena. Noćas je napravio tripl-dabl u MSG protiv Niksa. Lejkersi su slavili posle produžetka, 28 poena, 11 asistencija i 10 skokova "Kralja" je bilo dovoljno. Radio je sve u produžetku, asistirao Šrederu za ključnu trojku, uhvatio bitnu loptu i stavio tačku koševima u poslednjih 20 sekundi. Kod domaćih 37 poena Bransona su ostali bez nagrade.

kavaj Leonard je bio odličan u pobedu Klipsa nad Bulsima, ubacio je 33 poena, ekipa iz El-Eja je dobila šesti od poslednjih sedam mečeva. Čikago se držao, ali je dozvolio da im protivnik ukrade 15 lopti, na kraju su imali 20 grešaka, pa je to i presudilo. Nikola Vučević odličak sa 23 poena i 14 skokova kod domaćih.

Džimi Batler je ohladio Kavse u Ohaju, lider Majamija je ubacio 23 poena, njeoc rim je pogađao u najvažnijim trenucima, iskustvo Hita je rešilo meč. Donovan Mičel je promašio šit za produžetak gosti su se Klivlendu približili na jednu i po pobedu u trci za peto mesto na Istoku.

Milvoki je prema očekivanju dobio Hornetse, Kris Midlton sjajno koristi limitirane minute posle povrede. Ubacio je 18 poena, pokrenuo seriju posle poluvremena kojom su Baksi prelomili meč i stigli do pete pobede u nizu. Adetokumbo je ubacio 34 poena, imao 18 skokova, na drugoj strani Džordanovom timu nije pomogao ni tripl-dabl LaMela Bola, 27 poena, 11 asistencija i 10 skokova. 

Rezultati:

Klivlend - Majami 97:100
Njujork - LA Lejkersi 123:129
Čikago - LA Klipers 103:108
Milvoki - Šarlot 124:115
Denver - Nju Orleas 122:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke