Novo pojačanje Budućnosti: ''Mrzim da gubim! Poznat sam po postizanju poena...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.08.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

U novoj sezoni biće veliki adut trenera Žakelja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Iskusni američki bek Rašid Sulajmon je novo pojačanje podgoričke Budućnistu ovog leta. Ovaj 30-godišnji košarkaš je u redove crnogorskog šampiona stigao iz litvanskih Vulvsa, a ranije je tokom karijere igrao i za turski Konjaspor, francuski Burg, Dižon i Pariz Levaloa, špansku Saragosu.

Kakva su mu očekivanja po dolasku u Podgoricu?

"Očekujem da dam sve od sebe u svakoj utakmici. Ne volim puno da pričam da ćemo uraditi određene stvari. Mislim da svi znaju da imamo veoma talentovan tim, imamo odličnog glavnog trenera. Očigledno je da imamo ambiciju i želje da osvajamo i od toga smo počeli od prvog dana priprema. Verujem da ukoliko radimo jako svakog dana i pokušamo da izgradimo hemiju, donesemo pozitivnost, da možemo da se takmičimo sa svima i da postignemo svaki cilj koji imamo".

Opisujući sopstvene kvalitete, Sulajmon je imao čime da se pohvali.

''Ja sam veliki takmičar. Neki ljudi kažu da teško podnosim poraze ali mrzim da gubim tako da pokušavam da dam sve od sebe svaku utakmicu. Poznat sam po postizanju poena, ali mislim da je jedan od najpotcenjenijih delova moje igre mogućnost dodavanja lopte. U napadu se osećam kao da sam dinamična pretnja, postižem poene sa loptom ili bez nje. U odbrani sam veoma raznovrstan u branjenju bekova, mogu čuvati pozicije 1, 2 i 3. Radim šta god treneru, timu i navijačima treba od mene. Kao što rekoh, ne radi se o meni već o imenu na prednjoj strani dresa. Šta god treba da nam pomogne da pobedimo ja ću uraditi", samouveren je Sulajmon, a prenose ''Vijesti''.

Na kraju je imao i poruku za navijače Budućnosti.

"Hvala vam na dočeku. Pokušajte da dođete na svaku utakmicu da nas podržite. Potrudićemo se da napravimo odličan šou za vas i da vas učinimo ponosnim", poručio je Sulajmon.

Osim njega, ekipu Budućnosti su ovog leta pojačali i Đorđije Jovanović, Džuvan Morgan, Mateo Drežnjak i Judoka Azubike.

Kako trenutmo izgledaju sastavi ekipa u AdmiralBet ABA ligi pogledajte OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke