Novo priznanje za Dončića, od njegove generacije se očekuje mnogo!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.05.2019.
18:05
Izvor: Sportske.net

Slovenački reprezentativac je oduševio u svojoj prvoj godini u najjačoj ligi na svetu, a da je deo sjajne ruki generacije govori jedan podatak.

Epa/CJ Gunther
Epa/CJ Gunther

Povezane vesti

Luka Dončić je letos bio biran kao treći pik na NBA draftu, odabrala ga je Atalanta, ali su ga ubrzo trejdoveli u Dalas, u zamenu za Treja Janga i pika prve runde sa narednog drafta.

Odigrao je sjajnu sezonu u dresu Maveriksa, postao je lider franšize, velike stvari od Dalasa se očekuju već naredne sezone, kada Dončić bude zaigrao u tandemu sa Kristapsom Porzingisom.

Oduševio je bivši košarkaš Reala sve ljubitelje košarke već u svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi na svetu, a dobio je i novo priznanje.

Dončić je uvršten u najbolji tim rukija za sezonu 2018/19.

Uz njega su u prvom timu i Trej Jang, Deandre Ejton, Marvin Begli i Džeren Džekson.

U drugom timu nalazi se dvojac iz Klipersa, Gildžus-Aleksender i Šamet, zatim Kolin Sekston, Mičel Robinson iz Niksa i Kevin Huerter iz Atlante.

Ostaje da vidimo ko će biti proglašen za rukija godina, glavni kandidati su Luka Dončić i Trej Jang, a da će biti tesno govori i činjenica da su obojica dobili maksimalan broj glasova da se nađu u najboljoj petorci novajlija.

Interesantno je da prvi put još od sezone 1984/85 da u najboljem ruki timu imamo pet prvih pikova sa drafta.

Tada su u idealnom timu novajlija bili Hakim Olajdžuvom, Sem Bouvi, Sem Perkins, Čarls Barkli i Majkl Džordan!


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke