Novom članu Partizana otac poručio: "Željko je strastven i 'lud' "

Autor: Filip Rodic
petak 27.09.2024.
09:44
Izvor: Sportske.net

Očinski savet.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi član Partizana Dvejn Vošington sin je bivšeg igrača sa NBA i evrpskim iskustvom. Otac Dvejn senior je tokom devedesetih igrao u Španiji za Mursiju i Granadu, baš u periodu boravka Željka Obradovića na klupi Huventuda i Real Madrida.

Prve informacije o novom treneru, sin Dvejn dobio je od oca.

“Rekao mi je da je strastven i da je “lud”. Te dve reči idu zajedno na najvišem nivou košarke, i takođe, rekao je da je sjajan trener, da uvek zna šta treba da radi, njegov napad je kao podmazana mašina i zna kako da izvuče najbolje iz svojih igrača. On kaže da je mnogo naučio od njega, znate, košarka je uzak svet, ovo je na neki način zatvaranje kruga, i za moju porodicu, za mog oca, za mene, ovo je zatvaranje kruga, simbolično na neki način. Veoma sam srećan i blagosloven zbog toga”, rekao je Vošington za "Sport klub".

Kao NBA ime, dolazi sa istim epitetom kao i Dante Egzum i Pi Džej Doužer u prethodnim sezonama. Oni su uspeli da se vrate u NBA, a Vošington je jednako posvećem ekipi koliko ima istu nameru.

“Da, apsolutno, ali svako ima različit plan, svako ima različit put. Mene je put doveo ovde u Beograd, ne samo zbog sebe, već zbog Partizana, Srbije, želim da dobijam utakmice, da osvajam trofeje. Želim da svi znaju da sam 100% ovde, razmišljam samo o pobedama, trofejima, želim pobedu u derbiju, želim što više pobeda, želim u plej of Evrolige. Ali, naravno, NBA je najbolja liga na svetu, naravno da želim da se vratim tamo, mislim da imam još mnogo toga da pokažem tamo, sada je sve u božijim rukama, i uzbuđen sam što sam ovde, što sam zdrav i što mogu da se takmičim na najvišem nivou. Samo treba da slušam trenera Željka, da budem sa ovom sjajnom grupom momaka, da putujem svetom i da pobeđujem u košarkaškim utakmicama. Za mene, to je blagoslov”, istakao je Vošington.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke