Novu čigru FMP ima - Čarli Mur uništio snove borbenom Metalcu za polufinale KRK

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.02.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Odličan otpor tima iz Valjeva.

Sportske.net/Mladen Heleta
Sportske.net/Mladen Heleta

Povezane vesti

Košarkaši FMP iz Železnika plasirali su se u polufinale Kupa Radivoj Korać pošto su večeras u „Čairu" savladali valjevski Metalac sa 91:76.

Iako je FMP konstantno imao prednost, početkom druge deonice čak 26:9, Metalac je imao momente kada je mogao i trebalo da pritisne favorizovanog rivala. Promašivali su zicere koje je trebalo da realizuju i da su to činili, meč bi možda bio neizvesniji. Ovako, FMP ide među četiri najbolja i u prvom sutrašnjem polufinalu sastaće se sa Megom.

Zanimljiva lica videli smo u Čarlsu Meningu, Dafiju Džordenu i Ibrahimu Durmu koji su nosili Metalac tokom ovog duela i davali im kiseonik taman kada se mislilo da FMP odlazi na nedostižnu razliku. Utakmica je ostala obeležena i dvočasovnim trajanjem zbog čestih gledanja snimaka od strane arbitara koji, ruku na srce, nisu bili na visini zadatka na ovom susretu. Bilo je nekoliko čudnih odluka kada su faulovi u pitanju...

U svakom slučaju, Metalac je u poslednjih pet minuta došao do jednocifrene razlike i nove prilike da „dišu za vratom“ abaligašu. Trojkom Stefanovića posle nesportskog faula, Metalac je stigao na pet poena zaostatka, ali je Čarli Mur odgovorio na drugoj strani, a potom dodao i prodor za pet vezanih koševa što je ponovo odbilo, ispostavilo se, poslednji napad ekipe Branislava Ratkovice.

Podsetimo, Mur je stigao u FMP nedavno kao zamena za Frejžera i ispostavlja se kao još jedno odlično pojačanje za ekipu Nenada Stefanovića. 

Najefikasniji u FMP-u bio je Valinskas sa 20 poena, po 16 su dodali Mur i Janković.  U Metalcu, Dafi 19, Mening 15, Durmo 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke