O ovom srpskom košarkašu se malo piše, a imao je fenomenalnu sezonu u Americi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.04.2020.
14:22
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

A sve je prekinuto baš pred ''martovsko ludilo'', gde je trebalo dodatno da zablista.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jedna od trenutno najvećih nada Srbije među mladim košarkašima jeste 20-godišnji Filip Petrušev.

Šira javnost je za njega čula još iz nastupa za naše mlađe reprezentativne kategorije, a sa ''Orlićima'' je osvajao zlata na juniorskim Evropskim prvenstvima 2017. i 2018. godine.

Ovaj 2.11 metara visoki košarkaš sada karijeru gradi u Americi, gde sa mnogo uspeha nastupa za Univerzitet Gonzaga, gde je ove sezone ostvario prosečni učinak od 17.5 poena, 7.9 skokova i 1.5 asistencija.

Za ''Novosti'' je govorio kako je doživeo prekid sezone zbog pandemije koronavirusa, što je bio pravi šok za njega, jer je željno iščekivao nastupe tokom popularnog ''martovskog ludila''.

''Vraćali smo se iz Las Vegasa, posle osvajanja konferencijskog turnira i u autobusu smo prvo čuli vest da će se završnica igrati pred praznim tribinama. Bili smo tužni, jer je čar baš u tom ambijentu koji napravi više od 60.000 gledalaca. Međutim, pravi šok je usledio kada je zvanično otkazano, pomislio sam: 'Ne, to se ne dešava, nemoguće je'.

Nešto najjače u koledž košarci, cele godine smo se pripremali za taj turnir, sve smo posvetili jednom cilju i onda se naš san srušio u sekundi. I dalje smo u šoku'', objasnio je Petrušev.

Mnogo je napredovao u odnosu na prvu sezonu u Americi, sada je jedan od najboljih u ligi, pa se odmah nameće i pitanje može li i selektor ''A'' reprezentacije Srbije Igor Kokoškov uskoro da računa na njegove usluge.

''Ja sam za Srbiju uvek tu, videćemo i kada će doći taj poziv za A selekciju'', naglasio je Petrušev.
-
Baner stoni tenis

U Americi se odlično prilagodio i atmosferi na tamošnjim mečevima, a priznaje da najviše uživa na ''vrućim'' gostovanjima.

''Priznajem da mnogo volim da igram pred protivničkom publikom, to me 'loži'. Kad smo na domaćem terenu, svi imaju motiv da igraju, jer je Gonzaga poznata po neverovatnim navijačima i košarkaškoj kulturi.

Ali, ja sam odlične partije pružio baš u gostima, na primer, pred 10.000 ljudi u Santa Klari dao sam 31 poen i baš dominirao'', objašnjava Petrušev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke