"OAKA" se poklonila Kostasu Slukasu - PAO drhtao, pa pronašao recept za Makabi

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.04.2024.
22:09
Izvor: Sportske.net

Užasan početak Panatinaikosa, a onda su bacili Makabi na kolena.

EPA-EFE/PETE ANDREOU
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Veliki pritisak osećao se uoči utakmice iz perspektive Panatinaikosa, a opipljiv je bio po startu meča u OAKA areni gde je po prvi put posle dve godine sedeo i prvi čovek kluba Dimitris Janakopulos.

Dvorana ispunjena do poslednjeg mesta, atmosfera za pamćenje i Panatianikos koji nije mogao da se sastavi sa životom u prvoj deonici. Mnogo grešaka, nerezonskih pasova, loša odbrana u preuzimanju i Makabi koji je igrao fenomenalno. Serija gostiju u jednom momentu bila je 2:13, Džejk Koen je briljantno ušao u meč sa 10 poena u prvom kvartalu, Hasijel Rivero se dobro nosio sa Matijasom Lesorom i maltene se u OAKI čula samo škripa patika, dok se u pozadini moglo videti Atamanovo lice koje prezentuje sve samo ne smirenost.

S početkom druge četvrtine, videli smo ono prepoznatljivo lice Panatinaikosa iz ove sezone. Odigrali su agresivniju odbranu nad Lorenzom Braunom koji nije imao toliko prostora da kreira u toj meri kao u deonici ranije, a u napadu igrali gotovo savršeno. Kostas Slukas je brljirao, a iz senke se pojavio Janis Papapetru odličnom rolom. Čak 16 poena postigao je PAO u poslednja četiri minuta pred poluvreme, stvorili su seriju od 19:2, a impozantno je da su prilikom jednog poseda ubacili čak osampoena. Trojka Kostasa Slukasa, a u isto vreme i nesportski faul Niba nad Janisom Papapetruom koji pogađa tri penala, a potom i trojku po izvođenju akcije sa strane. Sa 38:38, domaći su otišli na 44:38.


Tada je na satu bilo 2.13 sekundi do kraja druge deonice. Tim Ergina Atamana je u narednih osam minuta postigao 14 poena, a Makabi samo četiri. Sve se okrenulo na vodenicu „zelenih“. Potpuna kontrola meča je uspostavljena, izraelski sastav je izbačen iz pete brzine i nalazili su se u „leru“.

Kostas Slukas je imao svoje veče nakon što je na prethodnoj utakmici okarekterisan tragičarem zbog izgubljene lopte u završnici. Imao je Panatinaikos tako i 18 poena prednosti, ali Makabi, baš kao i u prethodnoj utakmici kada su sustigli 13, krenuli su polako da tope višak domaćina. Tako, s ulaskom u poslednji kvartal, Makabi poenima Antonijusa Klivlenda i Hasijela Rivera, dolazi do „-5“, a PAO upada u krizu, za skok Atamana sa klupe i tajm-aut. Nervoza se ponovo uvukla u Panatinaikos kao sa početka meča, a Makabi je nastavio da dominira i bili u u seriji od 0:10.

Ali, probudio se Panatinaikos, izuzetna serija 14:0 koju je režirao Kostas Slukas zajedno sa Lesorom i Papapetruom kojem je ovo bila jedna od najboljih utakmica u sezoni. Kada je Džerijan Grent pogodio trojku na 2.50 pre kraja, sve je bilo jasno, Panatinaikos je izjednačio.

Kostas Slukas, kojem se "OAKA" poklonila u završnici susreta, je ubacio rekordnih 29 poena i četiri asistencije. Janis Papapetru je dodao 15. U redovima Makabija, 18 poena sakupio je Lorenzo Braun.

Revanš se igra sledećeg utorka u Beogradu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke