Obaveštena i Evroliga, koji je Zvezdin ''Plan B''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.12.2019.
12:23
Izvor: Sportske.net, RTS

Još par važnih detalja otkrio je jutros prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti


Na kraju tog gostovanja, poslao je još nekoliko poruka, koje vredi posebno izdvojiti.

I dok se u medijima spekuliše da li će i na koji način Zvezda biti kažnjena i da li će ekipa Budućnosti dobiti meč službenim rezutatom, Čović se zbog toga ne uzbuđuje i poručuje da nikakvu kaznu i ne očekuje.

S tim u vezi, otkrio je i da se Zvezda već obratila i Evroligi.

''Nikakvu kaznu ne očekujem. Mogu oni sad da izmišljaju šta god hoće, ali i mi ćemo se boriti. Mi smo već obavestili Evroligu da su ovo elementi neregularnosti u ABA ligi. Videćemo šta će i kako ići dalje.

Na kraju, imaćemo i Skupštinu ABA lige, pa ćemo tamo prodiskutovati. Treba da budemo ozbiljni i odgovorni ljudi i da mi bar kroz sport ne pravimo dodatne probleme, jer ionako ima puno problema'', zaključio je Čović.

Ali, ako u ABA ligi ne budu imali obzira prema Zvezdi i ako se ogluše o njeno mišljenje, ona bi mogla da se založi i za aktiviranje i svojevrsnog ''plana B''- formiranje nove lige!

''Šta će da odluče, videćemo, ali neka pritom vode računa. Bar što se tiče Crvene zvezde. ABA liga bez Crvene zvezde, ali i bez nekih drugih srpskih klubova, i nije neka liga.

Da otvoreno kažem, Srbija sasvim sigurno može da napravi vrlo respektabilnu košarkašku ligu, i bez ABA lige, mada se mi zalažemo da postoji regionalna liga, ali ne po svaku cenu i da neko, ne daj Bože, izgubi glavu'', zaključio je Čović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dino Kulic
Wednesday, 01.01.2020
16:01

a to se kao CZ nešta pita? nećete da igrate, ne morate, ko vas šiša, ima ko hoće

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 02.01.2020
22:46

Pa ima, jer vidi svoju sansu u svemu ovome

avatar
Zoran Radenkovic
Tuesday, 31.12.2019
14:49

Koliko se ja secam i vi plakaste jesenas posle utakmice u Podgorici. Kako bese: Ovo je sve samo ne kosarka. I dobiste podrsku normalnih navijaca. A dobro se secam.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 31.12.2019
19:19

Da jer smo sudijskim odlukama pokradeni, ali smo otišli tamo, nismo bili vredjani van nekih klasika, nema o loše odnose sa buducnoscu.....vidis razliku izmedju vas i nas Il ti treba crtati? Sa vama nigde.....tj onaj ko vas vodi, vas idol, je zlo koji gde god se pojavi unosi raskol, mrznju, svadju i negativnu energiju medju ljudima....a ti ako ne vodis onda i dalje trik sebe s pošašću vašom!

avatar
Zvezdo Zvezdana
Wednesday, 01.01.2020
19:02

Tebi treba ne samo crtati već polako i usporeno objašnjavati. Iskreno ne verujem da bi i tad bilo efekta. Jel ti možeš da shvatiš, reci iskreno svima, da li je normalno rizikovati bilo čiju bezbednost? Ili si se radovao pomisli da bude linča? Vama grobarima je izlišno postavljati normalna, zdravorazumska pitanja. Čim ne osvojite titulu u nekom sportu kreće šizofrenija. Moje saučešće🙂

avatar
Bekias
Tuesday, 31.12.2019
14:14

Ovo nije realno sta se desava,kada su bili na dnu Srpske lige oni su trcali i uvlacili svima da ih prime da igraju tadasnju novoformiranu ABA ligu jer su bili pred isp

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 31.12.2019
13:59

Covke sta im to radis bre, imasli ti dusu.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 31.12.2019
14:44

"imasli"?
Au kakav kiks stuba srpstva?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 31.12.2019
13:48

Mozes da napravis ligu sa FMP-om i Radniki Basketom u dvadesetcetvorokruznom sistemu i finalu plej-ofa na 10 dobijenih utakmica pa na Skupstini te lige da diskutujes o pravilima sa samim sobom, a ovde gde su pravila jasna nema price, 20:0, novcana kazna i oduzimanje bodova. Sad kad si potrosio sve pare na 3 trenera, 10 stranaca i nekoliko povremenih reprezentativaca bi da uvedes Partizan u ligu gde mozes iz cetvorokoraka ili petokoraka da krades trofeje i glumis uspesnog gazdu sa najvecim budzetom u istoriji srpskog sporta posle ovog koji FK crvena zvezda ima od 2013.

avatar
REV
Tuesday, 31.12.2019
13:28

Tako je, iskustvo je cudo, beron je taj koji je uzbudjen Hahaha

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 31.12.2019
13:59

I ti si uzbudjen ljepi jer prvi si skocio da ostavis komentar na vestima o Zvezdi.