Obradović: "Zamor materijala u glavi, odao sam priznanje igračima posle Madrida"

Autor: Sportske Net
četvrtak 18.05.2023.
22:14
Izvor: Sportske.net

Zadovoljan je trener crno-belih posle pobede nad Studentskim centrom.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su Studentski centar u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Trener crno-belih Željko Obradović istakao je da njegov tim dao sve od sebe kada je reč o energiji, ali da je Studentski centar pravio razliku u skokovima i šutom sa distance. 

,,Još jedna potpuno izjednačena utakmica sa preorketima. Ekipa SC je odigrala još jednu dobru utakmicu mi smo našli snage da preokrenemo i pobedimo. Očigledno je bila velika želja kod mojih igrača, čestitam im na tome. Međutim, imali smo problem sa veoma lošim procentom šuta za tri poena. Kad se saberu obe utakmcie 16/60 na dve utakmice. Mi smo tokom cele sezone bili na procentu od 45 odsto šuta. Danas smo imali mnogo otvorenih šuteva, nismo ništa ubacili", istakao je Obradović, pa se zahvalio navijačima. 

,,Hvala svima koji su došli da podrže Partizan, gurali su ekipu do još jedne važne pobede". 

Obradović se osvrnuo i na statistiku protiv ,,studenata".

,,Očigledno da je serija sa Real Madridom ostavila mentalni umor. Da se ekipa bori to je evidentno. Večeras je Studentski centar imao 21 izgubljenu loptu, prošli meč 20, što znači da pokušavamo da igramo agresivno. S druge strane, trpimo na skoku. U obe utakmice smo imali više poseda, više šuteva. Sa kvalitetom koji imamo milim da je to više nego dovoljno. Ja imam veliki respekt prema Sutdnetskom centru, izuzetno dobro se pripremaju". 

Džejms Naneli je bio ključni igrač ove utakmice i praktično doneo pobedu beogradskoj ekipi. 

,,Igrači imaju oscilacije, i oni su ljudi. Zamor materijala, pre svega u glavi, odatle sve počinje. Odigrao je fenomenalnu završnicu, tražio sam da lopta bude kod njega, on je to pametno prepoznao. Imaju detalji neki koji su bitni za razvoj završnica, radićemo na tome", kazao je trener crno-belih.

Dodao je da je ekipa po ipadanju iz Evrolige, fokusirana na ABA ligu, što je i glavni cilj bio od početka. 

,,Prvi trening kad smo imali po povratku iz Madrida odao sam im priznanje i čestitao za sve što su uradili u Evroligi. Mislim da smo imali izvanrednu sezonu, ne bih da se vraćam na sve ono u plej-ofu. Rekao sam da je trenutak da sve to zaboravimo i okrenemo se ABA ligi, koja je naš primarni cilj. Da li razgovoraju između sebe, ja to ne mogu da znam, ali večeras je energetski i voljni momenat bio na najvišem mogućem nivou", zaključio je Obradović. 

Utakmica između Partizana i Studentskog centra igra se u ponedeljak u 20 časova u ,,Štark areni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke