Obradović o navijačima i Drezgiću, pa zabrinuo vestima o povredama

Autor: Sportske Net
ponedeljak 11.12.2023.
22:20
Izvor: Sportske.net

Partizan vidno oslabljen pred Žalgiris.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su Studentski centar u okviru 11. kola AdmiralBet ABA lige, a trener crno-belih Željko Obradović izneo je svoje utiske posle meča i zahvalio se mladim navijačima koji su došli večeras u "Arenu" jer je ulaz za sve osnovce bio besplatan.

"Mislim da smo otvorili utakmicu veoma dobro, odigrali odlično prvo poluvreme, odno smo imali taj jedna period u trećoj četvrtini kada smo igrali nešto slabije. Dobra utakmica generalno, podeljena minutaža. Ekipa Studentskog centra je ekipa koja se uvek bori do kraja, to su radili i u ovoj utakmici. Čestitam im. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su bili večeras na utakmici, posebno mladom naraštaju, deci. Veoma smo ponosni da pravimo nove navijače, da ta deca toliko uživaju gledajući utakmice Partizana", počeo je Obradović. 

Ognjen Jaramaz povredio se u finišu treće četvrtine i morao je da napusti teren. Nakon toga Smailagić je dobio udarac u glavu i psolednjim sekundama meča tražio je izmenu. 

"Jaramaz je iskrenuo zglob, kaže da ga boli prilično. Koliko je ozbiljno ne možemo u ovom trenutku da znamo, ali ima bolove. Takođe i Alen, on je tražio izmenu pred kraj, jer ga je bolela glava. Kako će to da izgleda noćas i sutra, videćemo. Kaminski ne verujem da će moći da putuje u Kaunas. Možda bi eventualno mogao da se priključi tek sledeće sedmice", kazao je Obradović.

Još jednom je Obradović meč počeo sa tri visoka igrača u sastavu. 

"To su delovi utakmice. Smailagić je igrao 12 i po minuta, postigao 18 poena, ali ne samo to, već i skokovi i ono što dobijamo sa njim. To nije nešto što je kontinuirano, situacija u timu je takva kada imaš povređene igrače, mi smo ih imali, bili su neki igrači van, sada je i Aleksa. To sve iziskuje neke stvari koje su bitne kada je taktika igre u pitanju", istakao je trener crno-belih. 

Minute na meču dobio je i Savo Drezgić, koji će putovati sa timom i u Kaunas na megdan Žalgirisu. 

"On dete dolazi tu sa nama, ja sam već istakao da je on deo tima. Ja sam mu dao i u prvom poluvremenu šansu, što bi rekli kad je normalna utakmica. On pokazuje kvalitete, ono što je suština kod mladog igrača, jeste da bude agresivniji kako u odbrani, tako i u napadu. Ta mladost mora da mu da to, i to svi mladi igrači treba da primene. Želja ogromna i da koristi svaki minut na parketu. Putovaće sa nama i u Kaunas, to je sigurno. Videćemo kako će da se razvija. Dete koje zaslužuje da dobije priliku", rekao je Obradović. 

Prokomentarisao je i igru Balše Koprivice i Tristana Vukčevića, koji je ne dobijaju mnogo prilika u Evroligi. 

"Igrali su odlično prvo poluvreme i počeli loše drugo. Ali, odigrali su savim korektno, sem tog nekog početka u drugom poluvremenu. Znaju oni koliko ja imam poverenja u njih i svaki trenutak, koliko je moguće, dajem im priliku da igraju i naravno nastavićemo tako. To su deca o kojoj vodimo računa, mladi momci koji imaju pravo na grešku, sve je to sastavni deo ovog posla. Nastavićemo da im verujemo", završio je trener Partizana. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke