Obradović: "Kampaco pokretačka snaga Reala, bilo bi lepo da odemo na F4"

Autor: Sportske Net
sreda 20.12.2023.
21:26
Izvor: Sportske.net

Utakmica se igra sutra od 20.45 časova.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras su trenirali u Valdebebasu pred sutrašnji meč 16. kola Evrolige sa Real Madridom. Trener crno-belih Željko Obradović, istakao je da značaj protivnika i sutrašnjeg meča. 

"Mislim da je svima veoma dobro poznato kakav Real ima kvalitet. U roster koji imali fantastičan prošle godine dodali su odličnog plejmejkera Kampaca, koji je pokretačka snaga tog tima. Rezultati dovoljno govore o tome kako igraju. Dominiraju apsolutno i u Evroligi i u ACB ligi, tako da nas očekuje sigurno izuzetno zahtevna i teška utakmica", kazao je Obradović.

Crno-beli su imali svega jedan ceo dan da se spreme za prvaka Evrope. 

"Treba da izađemo sutra i damo sve od sebe, da energetski budemo na nivou kakvi smo bili u Valensiji odbrambeno, napadački da igramo bolje, to je sigurno i ono što je bitno, te otvorene šuteve da pogađamo. Sve se zna. Probali smo sad na treningu i ujutru čemo neke detalje da postavimo, da ubedimo igrače u neke stvari koje su najbitnije", rekao je trener Partizana. 

Upitan da li je Tavares igrač kome će biti posvećena posebna pažnja, odgovorio je:

"Nema nikakve dileme da je on najdominantniji igrač u evropskoj košarci. Igrač koji menja mnogo toga na terenu, ali oni imaju kvalitet na svim pozicijama, počev od najmlađih Hezonje i Muse, do ovih najiskusnijih, Fernadez, Ćaćo, Dek, Ljulj... Ekipa koja igra izvanredno, svako od njih ima individualni kvalitet, ali igraju kao tim. Poarje je veoma bitan. Suvi kvalitet na svim pozicijama. Tavares je bitan, ali ne samo on". 

Osvrnuo se na saradnju Tavaresa i Kampaca ove sezone. 

"Imaju njih dvojica tu konekciju, ta konekcija je i između Ćaća, Ljulja i Poarjea. Kampaco je fantastičan i to nije ništa novo". 

Ćus Mateo je istakao da Partizan vidi na "fajnal foru" Evrolige. 

"Ja bih strašno voleo kada bi se to obistinilo, to bi bilo baš lepo. Međutim, pričati o tome u decembru mislim da je preuranjeno i s obzirom na kvalitet svih timova i da ne pričam koliko klubova ima ambiciju da bude na F4, tako da smo mi daleko od toga. Najvažnije je da se ide iz utakmice u utakmicu", zaključio je Željko Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke