Obradović: "Pohvalio sam Smita pred svim igračima, ponašao se izvanredno"

Autor: Sportske Net
sreda 17.04.2024.
20:46
Izvor: Sportske.net

Partizan i Igokea igraju u nedelju drugi meč u 18 časova, u Laktašima.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Igokeu u prvom meču četvrtfinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Trener crno-belih Željko Obradović, zadovoljan je trijumfom i nada se pobedi i u Laktašima. 

„Najvažnije je da je 1:0 u seriji, to je najvažnije da idemo u Laktaše sa prvom pobedom u plej.ofu. Znamo kako se igra, utakmica se brzo zaboravlja, okrećemo se novoj. Hvala ovim ljudima koji su došli da bodre našu ekipu, hvala im na još jednoj lepoj podršci“, rekao je trener crno-belih

Na pitanje novianrke da prokometariše seriju Igokee 13:0 sredinom poslednje deonice, rekao je da to nije važno, jer je Partizan bio kontantan ceo meč. 

"Ne sećam se da je bilo 13:0, a i ako je bilo kakve veze ima. Nebitno je, sve vreme smo imali kontrolu utakmice, manje-više vodili sa dvocifrenom prednošću. Znam da su poveli 7:0 početkom drugog poluvremena, pa sam uzeo tajm-aut i onda smo mi napravili 10:0, to se dobro sećam, to sam i rekao igračima", kazao je Obradović, pa dodao da se nada pobedi u Laktašima. 

’’Ja se nadam da možemo. Mi smo tamo igrali izvanredno, čak bez nekih igrača,, a očigledno da kada je plje-of u pitanju moraš da se pripremiš i promeniš neke detalje. Svaka nova utakmica je nova priča. Idemo sa tim ciljem da probamo da dobijemo utakmicu i plasiramo se u polufinale". 

Džejlin Smit je odigrao još jednu izvrsnu partiju, posle one protiv Valensije. Upisao je za 30 minuta na parketu 12 poena (četiri trojke),  tri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte. 

"Ne gledajući samo statistiku, nego i druge stvari, odbrambeno i napadački pomaže timu. On se izvanredno ponašao kada nije igrao i to sam rekao u svlačionici pred svim igračima, zahvalio mu se što je dočekao svoju šansu, bio strpljiv i ponašao se i trenirao izvanredno, to su kriterijumi koji su najvažnije. Ja se ne sećam da je neko ko je bio dobar na treningu, igrao lošu utakmicu. To se retko dešava, obrnuto se dešava. Sve su to neke stvari koje smo odavno prošli", zaključio je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke