Obradović bez trojice u Berlinu, a onda otkrio šta očekuje: "Imaju jednog izuzetnog igrača..."

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 05.10.2022.
19:17
Izvor: Sportske.net

Želimir Obradović traži put do pobede u Berlinu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Prvi protivnik Partizanu posle osam godina u Evroligi jeste berlinska Alba, a svoje utiske je podelio i Željko Obradović, trener crno-belih.  

"Kreće Evroliga, igramo u Berlinu protiv tima koji je počeo nemačko prvenstvo, odigrali su dve veoma dobre utakmice, veoma zanimljive", rekao je Obradović pred meč protiv Albe. 

Ovaj tim je savladao Hamburg i Bamberg u prva dva kola nemačkog šampionata. 

Alba je tim za velika dela, razlog je jednostavan - okosnica tima im je ista i veliki broj košarkaša igra zajedno nekoliko godina. 

"Ono što je veoma tipično za tu ekipu je da imaju izvanredne autzomatizme u njihovoj igri, da igraju sa dosta izmena, sa dosta igrača, da je to tim koji već godinama igra zajedno. Upravo iz tog razloga imaju te automatizme o kojima pričam. U svakom trenutku znaju kako će da odreaguju odbrambeno i napadački", rekao je Obradović. 

Nema previše često običaj da ističe imena, ali ovoga puta je Obradović to uradio. 

"Imaju jednog izuzetnog igrača, u pitanju je Luk Sikma, on je praktično čovek koji dosta toga odlučuje na terenu, ali ne samo on, imaju zaista dobre igrače, možda ne toliko poznate širokoj košarkaškoj javnosti ali su zaista izvanredan tim", kaže Obradović. 

Partizan će u ovom meču igrati bez Smailagića, Avramovića i Gregora Glasa koji su povređeni. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke