Obradović će biti veoma besan - Partizan baš popustio papučicu i umalo da se pogubno sudari!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.10.2021.
21:36
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu, Partizan upisuje prvu pobedu.

KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su Hamburg Tauerse na gostovanju sa 97:106 (24:28, 16:33, 26:27, 31:18) u okviru 1. kola Evrokupa.

Dominirao je tim Željka Obradovića na ovoj utakmici, mogli su da "unište" svog domaćina, ali dozvolili su sebi da se potpuno opuste, što su košarkaši Hamburga prepoznali i uspeli da istope veliku prednost rivala. No, ozbiljnije nisu pripretili, ali trener crno-belih neće biti srećan pristupom.

Lepim akcijama i poenima Alena Smailagića i Kevina Pantera, Partizan je poveo na ovom duelu. Igrao je Partizan agresivno u odbrani, Avramović je dirigovao napadom i svojom trojkom doneo crno-belima doneo +5. Ubrzala se igra potom, Hamburg je demonstrirao da umeju da budu neugodni sa svojim udvajanjima i pod košem su tražili svoje poene.

Iako je bila rana faza utakmice, trojka Kevina Pantera sa devet metara, uz faul, definitivno je mogla da se proglasi jednim od poteza meča. Bio je Amerikanac u elementu i već posle prvog kvartala imao je dvocifren učinak. Partizan je odlično šutirao za tri poena, ali nisu bili uspešni u nameri da se previše odmaknu od rivala. Obradović nije mogao biti zadovoljan izgubljenim loptama, a ni propustima u odbrani kojih je, doduše, bilo na obe strane.

Imao je Obradović raspoloženog Jama Madara, baš kao i Kevina Pantera, ali mladi Izraelac se već posle petnaestak minuta utakmice mučio sa faulovima. Sakupio ih je tri i Obradović je bio prinuđen da mu sa posebnom pažnjom dozira minutažu. Međutim, to nije smetalo crno-belima da cepaju mrežicu u drugoj deonici. Trojke su se nizale, šutirali su čak 64 odsto u prvom poluvremenu na uzorku od 14 pokušaja. Impresivno.

Hamburg je u prvoj deonici bio dostojan protivnik, ali u nastavku ne. Nisu mogli da brane šuteve sa distance, Partizanova odbrana se, spram prve deonice, poboljšala i razlika je bila čak 21 poen pred pauzu.

U stilu u kojem je proteklo prvo poluvreme – Partizan je nastavio u drugom. Trojka Nemanje Dangubića, nakon što je bacio čuvara na parket otvorila je treći kvartal. Veoma raspoložen za pogotke sa 6.75 bio je i Dalas Mur šutirajući četiri od četiri do ulaska u poslednju deonicu.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni kada je Hamburg ušao u mini-seriju od 7:0 zahvaljujući Homsliju i Majsneru. Nisu se predavali domaći, dok je Partizan za nijansu pokvario procente šuta, ali razlika se nije spuštala ispod 20 poena do poslednje četvrtine. Opustio se Partizan, olako su gubili lopte, što se sigurno nije dopalo Obradoviću i od -28, Hamburg je došao do -11. Neke neverovatne greške pravili su gosti, nisu delovali zrelo i umesto da uđu u rutinsku završnicu, tinjala je nada u "Edel optiks" areni.

Vreme nije radilo za Hamburg, Partizan je uspeo da pobedi na mišićima iz prvog poluvremena. Kevin Panter je blistao sa 26 poena i šest skokova, ali sa tek jednom ubačenom trojkom i to onom dalekometnom. Mur je zabeležio 17 pogodivši ih čak pet. U taboru nemačkog tima najbolji je bio Kejlem Homsli sa 21 poenom.

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke