Obradović čeka Vašingtona i Majka: "Makabi opasan, moramo da budemo pametni i strpljivi"

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.10.2024.
22:18
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana ne sumnja u svoj tim.

SC Derby/Filip Roganović
SC Derby/Filip Roganović

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović optimista je pred duel sa Makabijem.

Nakon trijumfa nad Bajernom, crno-beli gostuju Makabiju u hali "Aleksandar Nikolić", a Obradović je analizirao dobro poznatog rivala.

"Odradili smo poslednji i jedini trening u hali "Aleksandar Nikolić" pred ovu utakmicu, dobra stvar je što nismo mnogo putovali. Ogledali smo tu utakmicu koju je Makabi odigrao protiv Efesa, izvanerdna utakmica, veliki broj poena. Ono što je karakteristično za igru Makabija videli smo i sinoć, a to je - veoma visok ritam, ključ su plejmejkeri, i zato je važno da im ne dozvolimo lak kontra napad i sekundarni kontra napad. Imaju dosta šuteva za tri poena i posle toga idu na skok i to su najvažnije stvari. Razrađeno je dosta toga na jednom ozbiljnom nivou i očekuje nas zahtevna utakmica", rekao je Obradović.

On je siguran da će i prazne tribine imati određeni uticaj na ritam utakmice.

"Sigurno da može da utiče, ne znam ni koliko će biti publike, ali ćemo se verovatno bolje čuti na terenu. Treba da se pripremimo i da sve ovo što probamo večeras, da ponovimo sutra, da budemo pametni i strpljivi", naglasio je Obradović. 

Trener crno-belih ne smatra da pobeda nad Bajernom menja nešto na polju samopouzdanja, jer on zna kolike domete ima njegov tim.

"Ovo je tek početak sezone, nisam video problem ni pre utakmice sa Bajernom. Meni su jasne sve stvari, gde i kako treba da ide ovaj tim. Nećemo da se opterećujemo, ima mnogo utakmica pred nama. Najvažnije je da ekipa reaguje na pravi način u najbitnijim trenucima igre, a juče je bilo mnogo dobrih, mada smo u nekim momentima igrali nešto sporije", zaključio je Obradović uz napomenu da će "sutra prepodne, odnosno do utakmice znati da li će Vašington i Majk biti na raspolaganju na ovoj utakmici".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke