Obradović: "Da sam imao navijače, još bih bio trener Zvezde"

Autor: Mladen Heleta
sreda 18.10.2023.
22:33
Izvor: Sportske.net

Emotivan govor.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Beogradu od Monaka sa 82:76, u trećem kolu Evrolige. Oba tima sada imaju skor 1-2.

Trener zvanično treće ekipe u Evropi i legenda i bivši trener Zvezde Saša Obradović bio je veoma emotivan na konferenciji za medije.

"Mislim da smo zaslužili da pobedimo. Značiće nam ova pobeda na polju samopouzdanja. Zvezda je imala prednost u ofanzivnim skokovima u prvom poluvremenu. Ali u drugom smo smanjili broj izgubljenih lopti i to je napravilo razliku", rekao je Obradović, pa nastavio:

"Praznici košarke ovih dana u Areni. Nažalost srpske ekipe su izgubile, a na moju malu sreću moja ekipa je večeras pobedila. Inače, ne znam kako bih se vratio kući posle Virtusa".

"Ljudi ne znaju kroz kakve probleme mi prolazimo. Našli smo se kasno, uigravali kroz mečeve francuske lige. Ni to nije izgledalo dobro. Fali nam Džordan Lojd. Ovakav početak nije uobičajen, favoriti neće igrati dobro, kao što je Partizan prošle sezone počeo loše, pa bio pred F4. Nadam se da će i za nas biti prekretnica sezone".

"Neki pričaju da smo favoriti za osvajanje. Ali moraju da smanje doživljaj. Opet bi bio fenomenalan uspeh ulazak na F4".

Emocije pred početak meča?

"Meni stvarno nije lako. Ne mogu da vam opišem kako se iznutra osećam. U čestitanju osećam neku vrstu tuge prema ekipi koja je moje detinjstvo, moja mladost. Siguran sam da ovaj poraz, deo je procesa, i oni imaju novu ekipu. Sigurno treba još vremena da sve to legne. Neke ambicije su istaknute, ali za sve treba strpljenje. Ali, ovde nije lako imati strpljenje, pogotovo sa ovolikom posetom. Treba stati iza ekipe".

Da li žali što u njegovom mandatu nije bilo navijača, nego je umesto pred 20.000 gledalaca, igrao pred redarima i obezbeđenjem?

"Verovatno bih još bio ovde, u ovom klubu. Žao mi je. Pred svaku utakmicu, ostavljam žal za onim što nisam dočekao".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke