Obradović i Doužer najavljuju drugačiji Partizan nego u Monaku

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.02.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Teško da može lošije, pogotovo kad su izgubljene lopte u pitanju.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle poraza od Crvene zvezde u AdmiralBet ABA ligi i Monaka u Evroligi, košarkaše Partizana već u petak od 20.30h očekuje još jedno teško gostovanje, ovoga puta protiv Virtusa u Bolonji.

Biće to meč 25. kola Evrolige, Partizan juri trinaestu pobedu, ali će u taj pohod morati bez Uroša Trifunovića kome je pozliko u avionu tokom leta iz Nice za Bolonju.

Trener Željko Obradović je večeras to potvrdio novinarima, a kada je sama utakmica u pitanju, najtrofejniji evropski trener očekuje bolju igru Partizana nego u Monaku.

"Probaćemo da odigramo na boljem nivou nego što je to bilo protiv Monaka. Pre svega mislim na zagrađivanje koša, jer je Monako dao veliki broj koševa posle ofanzivnih skokova, odnos osvojenih lopti bio je katastrofalan. 

Na ovom nivou Evrolige, kada vam protivnik uzme 20 lopti više, onda bi to prevedeno na košarkaški jezik trebalo da znači da je lako dobijena utakmica, što je i bilo. 

Na taj veliki i ogroman broj poseda koji su oni imali više od nas, razlika je bila još i pristojna. To su neke stvari na koje moramo da utičemo, uz veliki respekt prema Virtusu koji igra veoma dobro i odigrao je vrlo dobru utakmicu u Beogradu gde su nas pobedili“, izjavio je Obradović. 

Od Partizanovih igrača, utakmicu protiv Virtusa je najavio Pi Džej Doužer kome protiv Monaka ništa nije polazilo za rukom, pa će sutra morati da odigra mnogo bolje, baš kao i ostatak tima.

"Srećan sam jer sam u prilici da budem na terenu sa svojim saigračima. Očekujem da pokažemo reakciju, gledali smo danas video, imali noćas trening i očekujem da sutra odigramo dobro", poručio je Doužer.

Navijači Partizana prate ekipu i na gostovanjima, Doužera to veoma raduje.

''Ovo je sjajno. Kako, ne znam... Vi znate reč za to. Naši navijači nas prate svuda, nema veze gde smo, da li vodimo ili gubimo njihova podrška je neverovatna. To me udara u srce, naš tim to definitivno mnogo ceni'', istakao je Doužer, koji o atmosferi na Partizabovim utakmicama priča i svojim prijateljima u Americi.

''Prilično sam siguran sada da kada se vratim, sednem i budem delio svoje iskustvo da će to duga konverzacija i ništa do pozitivnih stvari. Mogu da im kažem, ali morate biti ovde da biste osetili to, to govorim svima'', naglasio je Doužer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke