Obradović: "Igrači nisu ispunili ono što sam tražio, kako u Evroligi može, a u AdmiralBet ABA ligi ne?"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.12.2022.
23:24
Izvor: Sportske.net

Utisci posle utakmice.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da njegov tim nije uvek ispunjavao njegove zamisli u porazu od Crvene zvezde u Evroligi usput čestitavši protivniku koji je iskoristio sve promašaje crno-belih.

„Čestitao bih Crvenoj zvezdi. Sreća je ovog puta bila na njihovoj strani. Imali smo četiri šuta u poslednjem minutu, promašili smo, oni su jedan pogodili i to rešava utakmicu“, počeo je Obradović.

Potom je prokomentarisao atmosferu naglasivši da mu nije jasno zašto se u AdmiralBet ABA ligi i susretima dva tima ne može sačuvati mir na tribinama.

„Ponosan sam na ovu atmosferu. Presrećan sam. Zašto se ovo ne dešava u AdmiralBet ABA ligi, a u Evropi da. Ništa se nije desilo. Nije bilo ubacivanja predmeta na parket... Zato je moje pitanje zašto se tako nešto ne dešava u AdmiralBet ABA ligi“.

Da li je ekipa u krizi, formi?

„Ovo je košarkaška utakmica i u zadnjih minut i po, a sada sam u međuvremenu to pogledao, imali četiri otvorena šuta. Kad se pogleda statistika našeg šuta za tri poena 5/27, to je na nivou ne znam ni ja koga... Takva je košarka. Ali, uvek ću stati uz moje igrače, odgovornost je uvek na meni“.

Još jednom je govorio o atmosferi i tome da su promene u regionalnom takmičenju neophodne.

„Nije pao novčić, papirić, nijednog trenutka. Znači da može to da se uradi. Koje su ovo razlike? Takmičenje je takvo gde se to ne prašta... Moramo da isteramo huligane iz dvorane. Uvek poštujem protivnika, čestitam. Zvezda je zaslužila da pobedi, mogli smo to i da budemo mi. Promašili smo svoje šanse, oni ne“.

O minutaži svojih igrača i da li je ekipi potrebno poneko pojačanje?

„Verujem u igrače koje imam. Problematično je Lesor igra mnogo minuta. Probao sam Alena, on izlazi iz povrede, tek je u procesu oporavka. On nije spreman da igra. Brodzijanski, ovaj momak, odigrao je slabo. Sve odluke se donose tokom utakmice. Da su ove lopte ušle, niko o vome ne bi pričao, ali takav je to sport“.

U čemu je problem u neizvesnim završnicama ove sezone?

„Mi igramo veoma važnu utakmicu u nedelju. Ovo se zaboravlja, nema tu psihički ne psihički... To je sreća naša što se igra u našem ritmu pa ne možemo da razmišljamo o prethodnoj. Imamo Olimpiju u nedelju. Koji su razlozi poraza? Radim sve što sam radio čitav život. Izađem pred igrače, analiziramo, pričamo. Nekada izlazimo na parket kao da nemamo nikakvog iskustva. Poslednja četiri napada, da se probalo ono što sam nacrtao, možda bi se i pogodilo. Ali, to nije priča za ovde, već za igrače“.

Da li Evroliga dobija mnogo više zbog ovakvih utakmica?

Apsolutno. Mislim da je svima evidentno da je Partizan najpraćeniji klub u ovom trenutku. Imamo navijače i na gostovanju, taj odnos je neverovatan i to je nešto specijalno. Navijači Crvene zvezde su bili tu i ništa se nije desilo. Partizan je pokazao da je odgovoran domaćin.  Zbog čega se to dešava u AdmiralBet ABA ligi, ja ne znam... Zna se ko je odgovaoran na to... Onaj ko baci papir, upaljač, on ne sme da bude u dvorani. Mislim da će ovako nešto ljudi iz Evrolige prepoznati – da Beograd mora da ima dva učesnika. To sam uvek mislio i dok nisam bio u Partizanu“.

Govorio je i o statistici.

„Dominirali smo u skoku. Protiv Valensije nije bilo tako. Sada je prednost bila velika. Ali, kada skineš loptu, trebalo bi da je ubaciš. Sve izgubljene lopte u fazi kontranapada kada imamo dva, nekada i tri igrača više... Pokazatelj da smo imali 17 skokova u napadu... Želja je bila ogromna, derbi se završio kako se završio, čestitke Zvezdi“.

Kako kaže, njegovi igrači nisu ispunjavali sve zamisli koje im je predočio na tajm-autu.

„Šest razlike, tajm-aut, isključivo sam tražio da se pravi tri poena... Moramo da analiziramo, vidimo ko je radio pogrešnu rotaciju. Nema tu filozofije, tačno se zna zbog čega, ko je primio tri poena. Imali smo skok, odbranili, šutnuli, promašili, uhvatili loptu na 17 sekundi do kraja... Šta ti treba više“.

Ovog puta, nešto manju minutažu imao je Džejms Naneli, pa je upitan prokomentariše tu činjenicu.

„Neko mora da ima manju. Uvek mora da to bude pitanje. Tristan je prošloi put bio taj. Odigrao je dobro dete, dobijaće minute. Pogledajte podatak šta je Naneli uradio na terenu. Sedam minuta, mi smo na -14... Džejms je neko s kim sam ja radio, izvanredan momak, ali izgledao je usporeno. Daleko od toga da ja napadam njega ili bilo kog drugog igrača. Izgledalo je ponekad kada damo koš kao da smo se popeli na Mont Everest, a oni trče u kontru“.

Kod dve trojke Vildoze bilo je primetno da rotacija igrača koji ga brane nije ispala kako bi trebalo...

„Šta god ja da pričam, igrač ti donekle veruje. Dok mu ne pokažeš video i pitaš ga da li je to uradio... Celu utakmicu imam u glavi, kako se odvijala. Gubili smo loptu pet na tri. Prestali smo da igramo kada smo napravili najveću razliku u prvoj četvrtini. Odatle se Zvezda vratila i napravila 29:13. Ti problemi postoje i ovo nije prvi put. Ne znam drugi način osim onog koji sam uvek radio – ukazivanje. Sada nema toliko vremena da se stvari analiziraju“.

O povratku Alekse Avramovića.

Aleksa je počeo da radi s loptom. Uvodni deo treninga gde nema kontakta je radio s nama. Nije čak ni radio posle treninga gde uvežbavamo pozicionu igru. U ovom trenutku njegova fizička sprema je izuzetna, ali to je drugačije kada se dođe utakmica i pet na pet. Postepeno ćemo ga uključivati i ne želim da stavim na njega bilo kakvu vrstu pritiska“.

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke