Obradović: ''Imali smo plan... Moram da vidim šta se desilo''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.10.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Od planova do realizacije nekad je dug put.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Osim navijača, i trener Partizana Željko Obradović je neprijatno iznenađen onim što su njegovi igrači večeras pokazali u Tel Avivu i koliko god se trudio, nije uspevao da promeni odnos snaga na terenu.

Makabi je na kraju trijumfovao sa 96:81 u meču prvog kola Evrolige, pa je jasno da su crno-beli u ovom trenutku veoma daleko od forme u kojoj su bili tokom proleća, pogotovo što se novi igrači još uvek adaptiraju na Obradovićeve zahteve.

Tokom meča, trener Partizana je i na jednom od tajm-auta pokazao šta misli o nastupu svojih igrača večeras, a šta je rekao u razgovoru sa novinarima posle meča?

''Čestitao bih Makabiju na pobedi i odličnoj igri večeras. Imali smo plan kako da igramo večeras, ali lako je govoriti o planovima, realna slika je nešto drugačija 

Znali smo da kako Makabi igra i želeli smo da ih 'kontrolišemo', da im ne dozvolimo da postignu lake poene i da vodimo računa o ofanzivnim skokovima. U prvom poluvremenu je sve bilo drugačije od onoga što smo planirali. 

Imali su 18 asistencija, sedam ukradenih lopti, dok su moji momci imali sedam asistencija i osam izgubljenih lopti. Primili smo dosta poena iz tranzicije i njima se samopouzdanje samo povećavalo. Posle toga smo imali neku vrstu reakcije, ali generalno smo igrali loše'', realan je Obradović.

Ne beži ni od sopstvene odgovornosti.

''Kada tim igra loše uvek je kriv trener, tako da moram da pogledam i razumem šta se desilo u ovoj utakmici. Još jednom, bila je sjajna atmosfera i čestitam Makabiju na sjajnom meču i pobedi'', naglasio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke