Obradović: "Mirotić je imao pozive 'iz politike' i 'iz crkve', zato nije potpisao za Partizan"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.10.2023.
08:55
Izvor: Sportske.net

Zbog čega Mirotić nije završio u Partizanu otkriva Obradović.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović otkrio je u intervjuu za "Nedeljnik" da Nikola Mirotić nije potpisao za crno-bele usled raznih uticaja.

Mirotić se polovinu leta dovodio sa dolaskom u Partizan i bio nadomak potpisa, da bi potom završio u Armaniju iz Milana sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. U razgovoru za "Nedeljnik", Željko Obradović je govorio o tome zbog čega ovaj krilni centar nije završio u Partizanu.

“Ispričaću sve ono što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora koje smo obavili sa Nikolom, što ja, što uprava kluba, on me je pozvao i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je bilo da se reše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. Nikola je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori su bili vrlo prijatni i sve je teklo kako treba – razgovarli smo o procesu sastavljanja tima, koje igrače želimo da dovedemo, kako planiramo da igramo, on se zanimao za svaki detalj. Posle dve nedelje takvih razgovora, on me je pozvao i rekao da ipak ne može da dođe. Kada sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju – pritisci”, kazao je Obradović.

Da li je rekao kakvi pritisci? I kako ste vi reagovali, upitan je Obradović.

“Ja sam mu rekao da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla, i vređanje, i očekivanja, i pretnje, ali da niko nije zaista trpeo neke posledice od tog pritiska i da mislim da on može sa tim da se nosi. On mi je tada rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane".

Ko ga je zvao?

“Reći ću vam tačno kako je on meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive 'iz politike' i 'iz crkve' ".

Upitan je zatim: Da li ga je zaista, kako se pričalo zvao patrijarh SPC Porfirije?

“Nikola nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve. Toliko znam. On to može da potvrdi”, kazao je Obradović

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke