Obradović nakon nove velike pobede: "Umor postoji samo u glavi!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 26.03.2023.
21:42
Izvor: Sportske.net

Zahvalio se i publici koja je ispunila beogradsku "Arenu"

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras su sa 76:73 savladali Cedevita Olimpiju u meču 23. kola AdmiralBet ABA lige odigranom u beogradskoj "Areni".

Crno-beli su se tradicionalno mučili sa ekipom iz Ljubljane, ali su na kraju uspeli da stignu da važnog trijumfa i ostanu lideri na tabeli.

Trener Partizana Željko Obradović na početku se zahvalio publici i istakao da je baš ovakvu utakmicu i očekivao.

“Znali smo da će biti teška utakmica, bilo je potrebno da igramo sa dobrom energijom, a nažalost nismo dobro otvorili i na kraju je u tom tonu išla utakmica. Na sreću nisu uspeli da se odvoje. Igrali smo dobru odbranu, ali u napadu nismo mogli do koša. Hvala publici na ovoj neverovatnoj podršci, a na kraju smo uspisali važnu pobedu. Sada sledi priprema za Barselonu”, započeo je Obradović.

Crno-beli su u teškoj seriji utakmica, ali ne posustaju ni u Evroligi niti u AdmiralBet ABA ligi.Večeras je trener Partizana apostrofirao umor kao ključni razlog slabije igre njegovog tima.

“Umor je jedan jedini razlog, nema drugi razlog. Ko prati Evroligu videće da svi timovi imaju problem kada igraju posle 48 sati. To je glavni razlog, koliko god smo… Imali smo četiri dana pred Olimpijakos, a sada dan i po… Tako će biti i protiv Barselona, a protiv Reala nešto drugačije. Ono što mi se ne sviđa jeste što igrači koji su imali svežinu nisu odigrali na nivou, ali to je analiza koju ćemo raditi sutra. Svi moraju da budu spremni da u, opet ponavljam, da za dva-tri minuta koliko su na parketu daju doprinos", jasan je on.

Večeras je Partizan igrao bez suspendovanog Lesora, a upravo će Francuz biti najsvežiji za nove evroligaške obaveze koje predstoje crno-belima naredne nedelje.

“U ovoj situaciji, ko će imati svežinu? To je Lesor. Da mi je neko rekao da će Smailagić da igra samo 13 minuta rekao bih da je nemoguće. Ono što je pokojni profesor Aleksandar Nikolić mene naučio jeste da umor dolazi iz glave, samo odatle. Telo? To ne postoji. Ko prihvati sebi da nije umoran, onda će izgledati dobro", poentirao je Obradović, a onda progovorio i o poslednjoj četvrtini u kojoj je njegov tim igrao bez "klasične" petice.

"Krenuli smo da igramo sa pet malih, ja sam probao da dam odmor Zeku, koji je odigrao odličnu odbranu na preuzimanju, on je imao svežinu. U tom periodu smo primili dve trojke bespotrebno, bez ikakvog razloga, jer smo pomagali strane pomoći, igrali smo drugu odbranu koja ne iziskuje to, što ne iziskuje to. Jeste, činjenica da smo poslednjih 10 minuta primili samo sedam poena, dali smo 12, koga briga, tri razlike, dva bodića, idemo dalje... Traže se rešenja, uvek u toku utakmice, moj stručni štab radi fenomenalne stvari, svi pomoćni treneri koji u svakom trenutku na klupi pomažu sa pravim informacijama, bilo u fazi napada, odbrane, hvala im na tome. Hvala igračima, ja sam pogledao nešto, imamo tablu sa programom, od 16. decembra smo igrali 31 utakmicu i imamo skor od 26 pobeda i pet poraza. Možete pogledati, veoma intersantna statistika, mogu da se zahvalim igračima, ali, nije dovoljno. Moramo da nastavimo dalje, sve što je ispred nas u ABA ligi i Evrolige, znamo nešteo, najbolje je što to zavisi od nas. Nekako kad igraš protiv timova kao što su Real, Barsa i Monako, znaš da te čeka paklen posao, da bi izborio neku pobedu da bi se plasirao u TOP 8 što je pretpostavljam dobar rezultat", završio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke