Obradović našao formulu za Huventud, Zagorac oprezan

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 01.02.2022.
11:40
Izvor: Sportske.net

Hoće li crno-beli doći do podviga?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana gostuju u sredu uveče u Badaloni ekipi španskog Huventuda u meču 12. kola 7Days Evrokupa, a trener Željko Obradović je svestan težine zadatka koji crno-bele čeka u Kataloniji.

Crno-beli su jesenas u prvom delu sezone slavili u Beogradu rezultatom 68:67 zahvaljujući košu Kevina Pantera u poslednjoj sekundi, a tri meseca kasnije Obradović zna da samo vrhunskom igrom njegov tim može da se nada pobedi.

"Znamo šta nas očekuje u Badaloni. Oni su veoma dobro odigrali i prvu utakmicu protiv nas u Beogradu. Ekipa su koja ima kvalitet i zaista su dobro vođeni. Treba da se pripremimo i odigramo verovatno najbolju utakmicu do sada ako želimo neki pozitivan rezultat. Svi igrači su zdravi i dobri", poručio je Obradović za klupski sajt.

U Beogradu su odlukom stručnog štaba ostali Dušan Miletić, Tristan Vukčević i Uroš Trifunović, a kapiten, Rade Zagorac je pred sutrašnju utakmicu istakao težinu posla koja čeka Partizan.

"Oni su jedna od najkvalitetnijih ekipa u našoj grupi. Poznati su nam od prošle i ove godine. Nama je prošli duel sa njima bila jedna od možda i najvrednijih pobeda u dosadašnjem delu sezone i verujem da će to njima biti dodatni motiv. U dobrom raspoloženju čekamo tu utakmicu i mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo zahtevima koji u duelu sa Huventudom neće biti mali", poručio je Zagorac. 

Meč počinje u 21 sat, a poredak na tabeli je takav da će se crno-beli bodovno izjednačiti sa Huventudom ukoliko pobede, dok će u suprotnom doći na dva trijumfa zaostatka i rizika da skliznu na treće mesto ukoliko Lokomitiva slavi u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke