Obradović: "Naši problemi kreću s povredama, katastrofalnih pet minuta presudilo"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.11.2022.
23:12
Izvor: Sportske.net

Istakao je i neke kvalitete protivnika.

Sandić Foto
Sandić Foto

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegovoj ekipi šanse za pobedu smanjio veliki broj povreda s kojima se suočavaju.

Partizan je večeras poražen od najvećeg rivala u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 70:64.

"Čestitao bih Crvenoj zvezdi na pobedi. Žao mi je, jer smo imali dobru utakmicu. Lesor nije trenirao od Madrida, povredio je lakat. Večeras je probao da se zagreje, osetio je velike bolove. Probali su naši fizioterapeuti da mu pomognu. U jednom trenutku je rekao da je spreman da igra i igrao je. Alen je igrao na njegovu ličnu odgovornost iako mu je rečeno da će morati da pauzira šest nedelja. Nije spreman. Bordzijanski je novi igrač, treba mu vremena za sve... Otprilike tu počinju naši problemi na visokim igračima. Odigrali smo katastrofalno poslednjih nekoliko minuta", kazao je Obradović na konferenciji za medije.

Zatim je po stavkama naveo još neke razloge neuspeha svog tima.

"Pogledajte koliko smo minuta igrali sa peticom. Koncetracija nije bila na nivou. Skidaju ti lopte, pa čak i na slobodnim bacanjima... Dva nerezonska šuta, kontranapad, nameran faul... Sve se skupi".

Utisak je da su Nedović i Vildoza pravili preveliku razliku u situacijama jedan na jedan.

"Činjenica je da su obojica igrali izvanredno i da imaju kvalitet. Tačno tako, razlika je napravljena u igri jedan na jedan", konstatovao je Obradović.

Takođe, javnost je bila zadovoljna kvalitetom košarke i izuzev prekida zbog ubacivanja predmeta na parket može se reći da je utakmica bila na visokom nivou. Obradović nije primetio te detalje.

"Na klupi sedim i pokušavam da vodim ekipu i utičem na njihovu igru. U nekim trenucima mi to uspeva u nekim apsolutno ne. Moram da vidim zašto je to tako. Mnogo je utakmica pred nama, prvi derbi, biće ih još mnogo pa ćemo videti", završio je Obradović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke