Obradović nema odgovor zašto je njegov tim igrao bez ideje, ali je zato objasnio Gilespijevu dobru igru

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.01.2024.
22:29
Izvor: Sportske.net

Nije mu baš bilo do priče.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je večeras u derbiju 19. kola Evrolige bio potpuno nemoćan protiv raspoložene Crvene zvezde koja je slavila sa 88:72, pa navijače crno-belih zanima šta trener Željko Obradović misli o igri svog tima večeras

''Crvena zvezda je igrala mnogo bolje od nas i zaslužila je pobedu. Verovatno naše najgore prvo poluvreme ove sezone'', počeo je Obradović.

Usledilo je pitanje zašto su njegovi igrači večeras ''radili ono što treba da rade'', koji je razlog, a da to nije umor ili naporan raspored Evrolige.  

''To je baš lepo pitanje, samo što ja nemam odgovor na to pitanje'', kratko je uzvratio Obradović.

Na pitanje o dobroj igri novog centra Crvene zvezde Fredija Gilespija je bio nešto konkretniji.

''Gilespi je profitirao na tome što igra sa saigračima koji razumeju košarku i to što je uradio večeras je isključnivo zasluga Nedovića, Teosodića, Jaga, Hange, tako da to sa njim nema baš mnogo veze'', rekao je on.

Kako je atmosfera u dvorani uticala na njega i njegove igrače?

''Na mene sigurno nije uticala i ne zanima me previše atmosfera, navijači Zvezde vole svoj klub i to je za poštovanje, a da li su uticali na moje igrače, to ne znam, možda sve ovo ima veze i sa tim'', dodao je Obradović.

Na kraju je akcenat stavio na pojedine statističke podatke, kao suštinsko objašnjenje loše igre svog tima.

''Ako ekipa kao što je Partizan ima devet izgubljenih lopti, a samo dve asistencije u prvom poluvremenu, svakome ko imalo prati košarku, jasno je šta se dešavalo. To je apsolutno bilo bez ideje'', rekao je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke