Obradović nezadovoljan mladima, "okrivio" zimu za loš finiš i otkrio šta je sa povređenima!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 19.12.2022.
20:48
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana govorio posle pobede nad FMP-om.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su FMP iz Železnika rezultatom 90:86 u derbiju 11. kola AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su u jednom trenutku imali i 27 poena prednosti, ali su umalo u finišu od gotovog napravili veresiju.

Na konferenciji za medije nakon utakmice govorio je trener crno-belih Želimir Obradović.

"Najavili smo da igramo protiv tima u dobroj formi. Mislim da smo uspeli da odigramo veoma dobro 35 minuta. Zadnjih pet minuta nije vredno pomena. Hvala svim ljudima koji su večeras bili u dvorani", započeo je trener Partizan.

Obradović je bio zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači pristupili meču. Posednjih pet minuta realanost pojedinih igrača.

"Motivacija je bila na odličnom nivou. Pet minuta do kraja vodili smo 21 poen razlike. Do tog trenutka igrali smo izvanrednu utakmicu. Bilo je detalja, ali generalno je bila odlična utakmica. Čestitam igračima na tome. Svako ko malo prati košarku, jasno mu je šta se desilo zadnjih pet minuta. Ja ne verujem da je podcenjivanje i opuštanje. To je realan prikaz onoga što pojedini igrači mogu da rade. I onda će mene neko da pita što mladi ne dobijaju šansu. I tad ću vam pokazati zadnjih pet minuta protiv FMPa.”smatra Obradović.

Nedopustivo loš finiš meča uticaće na dalje odluke trenera crno-belih.

"Sve ovo će da se sabira i oduzima kad ja budem trebao da odlučujem. Ceo život pokušavam da razumem mlade i da im dajem priliku. Sad možete da uđete na sajt AdmiralBet ABA lige. Uzmite prosek igrača Partizana, pa će vam sve biti jasno za 11 kola. Mislim da nema nijedan igrač koji nema prosek više od 20 minuta. Probaćemo tako i da nastavimo", rekao je on.

Još jednom se trener Partizana osvrnuo na poslednjih pet minuta, ovoga puta ironično.

"Hladnoća je najviše smetala zadnjih pet minuta, ali nije bilo njima već ovim mojima. Sto odsto je bila zima, nešto se desilo”, nezadovoljan je Obradović.

Za kraj se osvrnuo na povređene Avramovića i Papetrua.

"Nijedan od njih nije trenirao zadnja dva dana. Imaćemo odgovor sutra, ako budu u boljem stanju videćemo pa onda donositi odluke da li će igrati protiv Fenerbahčea”, zaključio je on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke