Obradović nije čuo uvrede upućene Nedovićevoj supruzi

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 15.06.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Utisci trenera Partizana nakon drugog finalnog okršaja.

Foto: Slobodan Sandić
Foto: Slobodan Sandić

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović naveo je da nije čuo uvrede sa tribina koje su bile upućene supruzi igrača Crvene zvezde Nemanje Nedovića, te je istakao da ne podržava takav vid skandiranja.

"Fantastična atmosfera, hvala našim navijačima na bodrenju ekipe i da čestitam mojim igračima na zasluženoj pobedi. Vodimo sa 2:0, ali fali nam još jedna pobeda da osvojimo titulu. Bliži smo nego na početku serije, to je sigurno. Mislim da smo bili brzopleti u pojedinim trenucima, pogotovo u odbrani kada smo dozvoljavali lake šuteve, posebno za tri poena. U drugom poluvremenu smo bili koncentrisaniji u odbrani. Mislim da moji igrači zaslužuju pohvale za obe utakmice, teško je igrati u ovom ritmu i zato dolazi do oscilacija i do nekih neverovatnih grešaka kako u napadu tako i u odbrani", započeo je Obradović.

 Njegov tim je nedavno imao prednost od 2:0 i protiv Real Madrida, pa se serija okrenula u korist španskog tima. Postoji li bojazan da se slično dogodi i sada?

"To bi značilo da se vraćamo na ono što sam rekao pre mesec dana, a to je završena priča. Ovo je cilj koji smo imali ispred nas. Probaćemo da se spremimo za utakmicu koja je ispred nas. Kao i uvek, samo sledeća utakmica". 

Prostor za odmor je presudan u ovakvim serijama, veruje Obradović.

"Ne znam koliko imamo prostora za napredak... Koliko imaju prostora da se odmore, pre svega psihološki. Da probamo da one igrače koji nisu igrali, da odradimo dobar trening sa njima i da budu svi spremni. Probaćemo da koristimo što više igrača jer plej-of iziskuje mnogo energije. Priprema za nedelju nam je u mislima".

Upitan je da prokomenatriše uvrede na račun supruge Nemanje Nedovića. 

"Ja pokušavam da budem koncentrisan na vođenje tima. Bilo je sigurno... Neke stvari sam čuo, neke nisam. Mislim da ovo nisam čuo. Mislim da to nije moj posao. Od početka otkako sam trener Partizana sam insistirao na nekim stvarima. Svedoci ste, da li sam ikada do sada rekao ružnu reč za bilo kog protivnika? Molio sam da se. Na mnogo većem nivou se te stvari dešavaju. To je kod vas, vi imate pero u rukama. Bavite se time ko provocira i zašto provocira. Istaknite to, uradite to. Imao sam  prošli put najnormalnije pitanje i ja sam najnormalnije odgovorio, pa je jedan medij napisao da je Obradović besneo na konferenciji za medije. Da li sam ja besneo? Da li sam ikada besneo ovde? Došli su ljudi i pokazali mi naslov, kažu da je to zbog klikova, mora to neko da mi objasni. Vraćamo se na staru priču - zakon o sportu je ono što sve rešava. Uvek ću da branim bilo kog pojedinca i ne treba vulgaran biti ni prema jednom čoveku. Protiv toga sam. Mogu da molim navijače svaki put da ne napadaju bilo koga verbalno ili ne daj bože fizički".

Zvezda je olako dolazila do ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu druge utakmice.

"Zvezda je imala u prvom poluvremenu imala 10, a na kraju 14 skokova. Pričali smo o skoku na poluvremenu. Kada pričate o skokovima morate da pričate o odnosu izgubljenih i osvojenih lopti i poseda. Prošlu utakmicu smo vodili lako, a Zvezda je imala više osvojenih lopti. Sve je na jednoj košarkaškoj utakmici važno, bitni su skokovi i to veoma i mi imamo specijalne vežbe na treninzima povodom toga. Želja je svakako presudna da se reaguje pre nego što reaguje napadač. Probaćemo da radimo dodatno na tom segmentu", istakao je. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke