Obradović o pripremnim utakmicama: "Ja sam zadovoljan, ali imamo o čemu da pričamo na treningu"

Autor: Sportske Net
subota 04.09.2021.
09:45
Izvor: Sportske.net

Pripreme sa oscilacijama.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je u jučerašnjem meču odigrao utakmicu kakvu su gledaoci očekivali, s obzirom na sva pojačanja crno-belih ovog leta. Trener "parnog valjka" Željko Obradović je posle pobede nad Cedevitom Olimpijom govorio u učešću tima na turniru u Opatiji i prethodnom porazu od Cibone. 

"Evidentno je da smo pre dva dana odigrali slabu utakmicu, ali ja sam im rekao večeras, pred izlazak, da sam bio izuzetno zadovoljan njihovom željom i voljom i na prvoj utakmici, jer su se bacali po parketu za loptu. To je znak da neko ima volju i želju da dobije utakmicu. Problem je što smo imali neverovatan broj izgubljenih i prodanih lopti, bez razloga i to je ono na čemu smo insisitrali i radili u ova dva dana", kazao je on, pa dodao:

"Nama su ove utakmice bile važne da proverimo sve ono što smo radili u proteklom periodu. Igrače koji nisu proveli dosta vremena sa nama, da kroz utakmice i reakciju na treninge dovodimo do toga da shvate filozofiju koju želimo da imamo ove godine. Samo to je bitno, sve drugo je nevažno". 

Crno-beli su prvobitno poraženi od Cibone, ali su u narednom meču stigli do 100 poena protiv ekipe iz Ljubljane.

"Izgledalo je danas sve tečnije, sa mnogo jasnijim idejama u napadu. Ali, i danas je bilo mnogo stvari na koje ćemo da reagujemo i o kojima ćemo da razgovaramo na treningu. Tako će biti do prve zvanične utakimice, a boga mi i kada krene sezona", poručio je trener Partizana.

On je govorio i o već dobro poznatim ciljevima za predstojeću sezonu. 

"Jasno je da smo sebi postavili visoke ciljeve. Rekli smo da nam je cilj da se vratimo u Evroligu. Način za to je da budemo dobri u jednom ili u drugom takmičenju. Pritom nećemo da biramo u kom takmičenju ćemo da budemo najbolji. Igraćemo i Evrokup i ABA ligu sa velikim ambicijama i to je to. Uz maksimalno uvažavanje svih protivnika", zaključio je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke