Obradović: "Ostajem, ali biće teško, digli smo standarde, kao i Partizan, a izbora je malo"

Autor: Sportske Net
četvrtak 25.05.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Govorio je Obradović o velikom uspehu ove sezone u Evropi.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Trener Monaka Saša Obradović u razgovoru za ,,Nova S" govorio je o uspehu svog kluba u Evroligi i osvajanju trećeg mesta na ovogodišnjem Fajnal foru. 

,,Što se tiče samog događaja i cele sezone, mogu da kažem da proživljavam sigurno jedan najlepši deo u svojoj karijeri. Ne samo rezultatski, već što se tiče same atmosfere, eurofije i košarke u Monaku koja nikada možda nije bila... Možda je rečenica princa Alberta najbolja koja oslikava ovo: 'Da mi je neko rekao pre 10 godina da će Monako biti treći u Evropi, samo bih se nasmejao'. Tako je shvaćen ovde uspeh. Ne treba biti lažno skroman. Ekipa koja nema armiju svojih navijača, dve godine kako igramo Evroligu... Mnoge ekipe sa većom istorijom dugo čekaju da se nađu među najbolja četiri, a nama je to uspelo za dve godine", počeo je Obradović. 

A, kako se postiže ovakav uspeh?

,,Jedan od faktora da se to desi jeste da okupiš ljude spremne na saradnju i da kreiraš atmosferu koja je pobednička. Mi smo je imali u većem delu sezone, ali s obzirom na to kakvo je takmičenje i da je Evroliga najzahtevnija ikada, u kombinaciji sa prvenstvom u Francuskoj", rekao je stručnjak, pa dodao da se igrači sada razlikuju u odnosu na period kada je on igrao. 

,,Sada su egomanijaci (smeh). Ne želiš da nemaš takve igrače, ti igrači i prave razliku, svi veliki sportisti su takvi. Nije lako to, jer sve treba biti u granicama i staviti to u svrhu tima. Dobro je da sam u odnosu na sve te probleme, u većini slučajeva imao dobre odluke", kazao je trener Monaka za ,,Nova S".

Komentarisao je i to što nije izabran za trenera sezone, iako je po mišljenju mnogih to priznanje zaslužio.

,,U razgovoru Lale Lučić mi je rekao da mi je  Boža Maljković poručio da me potpuno razume i da su njemu to isto uradili. Onda sam razumeo tu činjenicu. Među tri različite zemlje sam bio najbolji trener, ali više bi mi značila sama titula, mi se takmičimo u francuskom prvenstvu, krenuo je plej-of i to bi mi veća satisfkacija bila, jer se jedino tako vrednuje rad i trenerski kvalitet", rekao je strateg ,,kneževa". 

Nije upitan ostanak srpskog stručnjaka na klupi Monaka.

,,Ja imam ugovor još dve godine, tako da to nije sporno. Ono što je malo možda teže za očekivati je da se ponovo ovaj uspeh. Ekipe kao što smo mi, Žalgiris, Partizan, digle su standardne. Sada će biti još više ulaganja i manje izbora. Velike ekipe, poput Efesa, Milana, Fenera, Panatinaikosa sigurno se mnogo pojačavaju i spremni su da ulažu velika sredstva", iskren je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke