Obradović otkrio detalje, hoće li Smailagić i Lesor igrati protiv Zvezde?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 20.02.2022.
08:26
Izvor: Sportske.net

Finale u Nišu na programu je večeras od 21 sat.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su posle velilke borbe uspeli da se plasiraju u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u Nišu savladali FMP rezultatom 92:89.

Trener "crno-belih" Željko Obradović čestitao je "panterima" na odličnom meču.

"Velika želja bila je prisutna kod obe ekipe. Čestitke FMP-u na borbenosti i želji da se vrate u utakmicu, pre svega zahvaljujući našoj lošoj koncentraciji i greškama su se vratili. Čestitam mom mladom kolegi na svemu što radi u FMP-u. Imali smo osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini, mislim da to dovoljno govori o svemu. Čestitam mojim igračima na ulasku u veliko finale i želim da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci".

Govoreći o finalu protiv Crvene zvezde, Obradović očekuje da sve protekne u znaku košarke i fer-pleja.

"Očekujem da sve bude u znaku košarke, da bude apsoltuni fer-plej, da se priča samo o košarci, da pobedi onaj ko pokaže na terenu više u košarkaškom smislu. Sve ostalo ćemo analizirati, već jesmo nekoliko puta ove godine. To je tim koji je godinama zajedno, nekim mojim igračima će je ovo biti prvo finale. Zvezdini su igrali već nekoliko. Nadam se da će izdržati tu neku vrstu pritiska, nadam se da nećemo praviti, kako je Balša to nazvao, 'sitne' greške. Insistiraću da damo sve od sebe, kao i maksimalni učinak, zna se šta podrazumeva glad u finalu... Da igramo protiv nekog ko ima toliko iskustva i koji igra Evroligu", rekao je popularni Žoc, a potom se osvrnuo i na stepen povreda Alena Smailagića i Matijasa Lesora.

"Ne znam. Na poluvremenu je rekao da ga manje boli nego u prvom trenutku. Ali nemam neku detaljniju informaciju. Lesor je igrao utakmicu bez treninga. Bio je pet dana u krevetu. Došao je na njegovo insistiranje. Pustio sam ga da odigra previše, ali to je to", smatra Obradović.

Finale u Nišu na programu je večeras od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke