Obradović otkrio najveći Partizanov problem, nekoliko puta se obraćao navijačima

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.12.2021.
23:23
Izvor: Sportske.net

Posle meča je navijače nekoliko puta pohvalio.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je uz dosta muke, posle preokreta u poslednjih minut i po uspeo da savlada poljski Slask u ''Štark Areni'' rezultatom 75:73 i upiše šestu pobedu u sedam kola Evrokupa.

Posle meča, trener Partizana Željko Obradović je najpre čestitao rivalu na prikazanoj igri, a onda i svojim igračima, uz veliku zahvalnost navijačima na podršci.

''Čestitam ekipi Slaska na prikazanoj partiji. Vodili smo tokom prvog poluvremena, oni su se vratili. Isto i u poslednjoj četvrtini. Za mene je čudo kako smo dobili utakmicu, ali to nije razlog da ne čestitam mojim igračima na pobedi i da se zahvalim navijačima na podršci'', počeo je Obradović.

Na pitanje novinara potom se osvrnuo na učinak najmlađih igrača koji su predvodili crno-bele u najvećem delu meča.

''Mislim da smo imali ubedljivo najbolji period igre kada su na parketu bili najmlađi - Madar, Koprivica, Glas, Smailagić, Trifunović. Oni su zaslužili da igraju i nastaviće da igraju. Svako od njih je dao doprinos, ali ne mogu oni da igraju svih 40 minuta, utakmica je živa stvar. Zahvaljujući svakom igraču smo pobedili, a kad se izgubi, onda ćemo da pričamo o treneru, ja ću da pođem od sebe, ali srećom smo večeras pobedili'', istakao je Obradović.

Problema u igri ima, bilo je vidljivo i večeras, a trener crno-belih je objasnio i o čemu se, zapravo, radi.

''Ono što ja vidim i što je za nas najvažnije je to da nismo u stanju da imamo koncentraciju na visokom nivou koja je potrebna i za ovo takmičenje, i za /AdmiralBet/ABA ligu. Da li je to umor ili ne, ali to je stvar želje i mislim da smo i dobili utakmicu zahvaljujući toj ogromnoj želji. Još jednom da ponovim, navijači su bili veličanstveni, dali su nam snagu da dobijemo za nas veoma važnu utakmicu'', naglasio je Obradović.


U drugom poluvremenu probleme sa povredama imali su i Trifunović i Glas, a odranije je povređen i Panter.

''Što se tiče Trife, bilo je teško za gledati, ali on mi je rekao da želi da se vrati i da pomogne timu, hvala mu na tome. Glas je osetio grčeve u obe noge istovremeno, bilo je nemoguće da se vrati u igru. Imamo probleme, ja sam malo pokušao da uvodim ovog Rodija Kuruca, koji nije još spreman, ali je na kraju sam tražio da uđe i pomogne ekipi, što je takođe za pohvalu. Nadam se da će protiv Lokomotive moći više da igra.

Panter - trebalo bi sutra da vidimo kakvo je njegovo stanje, a i Ledeja je stigao umor, o svemu tome treba da vodimo računa, ali ekipa mora da nađe način da se bori i da igra. Na nama u stručnom štabu je da procenjujemo ko koliko može da igra'', objašnjava Obradović.

On se ne slaže da je Slask tretiran kao lakši protivnik.

''Mi koji smo ovde ne mislimo nikad da li je lakši ili teži protivnik. Imate i rezultat iz Nemačke gde je Hamburg dobio Lokomotuivu veoma lako, kako su mi rekli. Naš pristup je bio maksimalan, analizirali smo ih i znali na koji način igraju.

Ima nekih trenutaka kada igračima druge stvari skrenu pažnju, pa malo manje vode računa o odbrani. Taj balans igrač mora da ima. Čeka nas još 50-ak utakmica, tim mora da raste, ja verujem u njih. Moj posao je da analiziram ono što je negativno'', zaključio je Obradović i još jednom se zahvalio navijačima na podršci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke