Obradović otkrio Partizanov tajni recept

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.02.2023.
13:47
Izvor: Sportske.net

Veliko interesovanje medija pred ovaj susret.

Jovana Aleksovski/Sportske.net
Jovana Aleksovski/Sportske.net

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana svestan je da njegovu ekipu očekuje vrlo organizovan tim u vidu Bajerna s kojim će se susresti u četvrtak u 24. kolu Evrolige.

Dva tima će imati priliku da pokažu šta su i da li su naučili nešto iz prethodnog duela koji je pripao Partizanu u "Štark areni".

"Imamo iskustvo iz te prve utakmice koju smo igrali s njima. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu. Ekipa koja se nikada ne predaje. Mi smo ovde vodili čak i sa 15 razlike, pa smo ušli u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica sa Barselonom u Barseloni. Gubili su praktično čitav meč, a onda su došli u situaciju da imaju posed za pobedu", započeo je Obradović pred, izuzev uoči derbija, možda i najvećim brojem medija u maloj sali "Arene" ove sezone.

Napomenuo je Obradović pojedine karakteristike Trinkijerijevog tima.

"Oprez veliki, svesni da igramo protiv izuzetno dobrog tima koji može da igra sa različitim postavama - i sa četiri mala i sa četiri visoka igrača. Sa dosta preuzimanja, sa neuobičajenim stvarima da i njihove petice šutiraju za tri poena. Pre svega Hanter, koji nikada pre toga nije bio igrač sposoban da izlazi napolje i šutira. Sada imaju poseban napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i biti skoncentrisan 40 minuta".

Samopouzdanje njegovog rostera je na visokoj razini, možda i najvišoj otkako se Obradović vratio u Partizan.

"Igrači su svesni toga da igramo bolju odbranu, ali i pametnije u napadu. I onda je jasno da igraju sa više samopouzdanja. Ja bih voleo da se to nastavi. Igrali smo dobro, ali svaka utakmica donosi nešto novo i ono što svaki meč traži je energija, želja i da pomažu jedni drugima na terenu.

Dobre igre pomažu da igrači imaju više samopouzdanja. Pomaže i taj period koji smo proveli zajedno. Sada su neke stvari postale neuporedivo lakše kada se ponavljaju toliko puta. Dolazi do automatizama, da li u odbrani lili u napadu. Posbno sam srećan da igrači sve više učestvuju u pripremi utakmice - da se čuje njihov glas, predlog, želja i to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na parketu".

Pre povratka među crno-bele, Obradović je radio u Turskoj sedam godina, pa otuda je upitan da prokomentariše prirodnu katastrofu koja je odnela na hiljade života u toj zemlji.

"Nadamo se samo da im se broj žrtava neće povećavati. Užas, čuo sam se sa dosta ljudi iz Turske. Tragedija velika... Ostaje nam da se molimo da nema više žrtava", završio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke