Obradović otvoreno o Gregoru Glasu, gde je najveći problem?

Autor: Darko Mitrović
petak 28.01.2022.
20:12
Izvor: Sportske.net

Očekivano, slovenačke novinare zanimalo je Obradovićevo mišljenje o mladom slovenačkom košarkašu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je večeras uspešno obavio posao u Novom Mestu protiv Krke, slavio je sa 79:63, a od košarkaša crno-belih, slovenačkoj javnosti je svakako najinteresantniji bio Gregor Glas, talentovani Slovenac koji je letos uspeo da se izbori za ugovor sa Partizanom i za sada ima solidnu minutažu.

Ipak, kada je njegova igra u pitanju, ima oscilacija kao i kod većine mladih igrača, što je trener Željko Obradović i naglasio na pres konfrenciji po završetku meča.

''Gregor Glas je talentovano dete, međutim on kao i svi mladi igrači treba da razume šta znači igrati košarku na vrhunskom nivou. To znači da bude još predaniji i koncentrisaniji. On voli da trenira i sa te strane nemam nikakvih zamerki, ali njegova koncentracija u pojedinim momentima nije na onom nivou na kom treba da bude. Ali, to nije slučaj samo kod njega, nego kod svih mladih igrača. To mu je najveći problem, inače dobijaće šansu kao i do sada, kao i svi mladi igrači. Mislim da ne postoji ekipa u Evroppi, koja ima toliko mladih igrača kao Partizan. Makar na ovom nivou'', izjavio je Obradović.

Kada je sama utakmica u pitanju, trener Partizana je pohvalio odličan pristup njegovih igrača, a osvrnuo se takođe i na odličnu podršku koju su crno-beli imali sa tribina dvorane ''Leon Štukelj''.

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, u prvoj četvrtini smo napravili razliku, a posle toga je održavali. Imali smo uspone i padove tokom utakmice, a razlozi su različiti. Nešto zbog naše koncentracije, a nešto i zbog onoga što je verovatno mnogo važnije, a to je ekipa Krke, koja uvek igra u istom ritmu i koja se ne predaje. Probali su da menjaju odbrane, da nas udvajaju preko celog terena i to je u pojedinim trenucima dalo rezultat.

Na kraju, kako god, uspeli smo da pobedimo, čestitam svojim igračima. Mislim da je pristup bio odličan, s tim sam izuzetno zadovoljan. Naravno da nam je uvek drago kada imamo naše navijače, gde god da igramo, tako da hvala ljudima koji su došli da podrže ekipu", naglasio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke