Obradović pred početak Evrolige: "Radovao sam se prvom treningu, zamislite tek ovo..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 02.10.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Partizan će utakmicom protiv Baskonije započeti takmičenje u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener beogradskog tima Željko Obradović izneo je svoja očekivanja pred susret sa španskom ekipom koji je na programu u četvrtak od 20.30.

"Sa velikim ambicijama ulazimo u Evroligu. Imali smo pripremne utakmice protiv timova koji su evroligaši. Voleo bih da protiv Baskonije vidim da smo nastavili igrati kao do sada, za istom željom i energijom koju smo imali. Nezgodno gostovanje Baskoniji bez obzira na to što je promenila tim i trenera, zadržali su sličan način igre. Dosta tranzicije i individualnih rešenja u timu Pabla Lasa, izolacije, igre jedan na jedan i ofanzivni skok. Naravno, tu je i Hauard koji je sposoban da uzme i više od 15 puta za tri poena, veoma važan igrač za Baskoniju", ocenio je Obradović.

On je istakao posebno zadovoljstvo što počinje Evroliga, takmičenje koje je osvajao devet puta u trenerskoj karijeri.

"Kada počne sezona, svaka sledeća utakmica je najbitnija. Počinje i Evroliga, da vidimo gde smo i šta smo. Za samopouzdanje ekipe nema ništa bolje nego kad odigra dobru utakmicu, tada možeš da se nadaš i dobrom rezultatu. Atmosfera u ekipi je odlična u svakom pogledu.

Ja sam se radovao kada smo počeli prvi dan treninga, možete da zamislite koliko se radujem svemu što dolazi... Ovo je cela suština, da izađeš pred gledaocima i da se baviš ovim poslom. Vidim da igrači uživaju i veoma su brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda. Pogodilo se da prvi meč u Evroligi bude gostovanje, igrali smo kao gosti i protiv Spartaka gde su navijači obe ekipe slali ogromnu energiju igračima. Bilo je to veoma lepo košarkaško veče u Subotici", kazao je trener Partizana.

Zdravstveno stanje ekipe?

"Dobra je zdravstvena situacija, sve je u redu. Mislim da radimo odlično, s obzirom da nismo imali veliki broj treninga, ali smo odigrali osam prijateljskih utakmica. Svakog dana igrači usvajaju ideje koje imamo što zavisi i od budućih protivnika.

Što se tiče zdravstvene situacije, Ajzea Majk je i dalje van tima, oseća se bolje. Videćemo u narednom periodu koliko će biti sposoban da pomogne", rekao je Željko Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke