Obradović pred turnir u Atini: "Partizan inspirisao druge klubove, bićemo deo spektakla!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.09.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Partizan je uspešno nastavio pripreme za novu sezonu pobedama na turniru u Beogradu, ali sada ga očekuje još veći izazov.

Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

"Crno-beli" će učestvovati na turniru u Atini gde domaćin Panatinaikos na stadionu Panatinaiko pod otvorenim nebom okupiti još i Makabi i Anadolu Efes, pa dolazak nekadašnjeg trenera "zelenih" i aktuelnog stratega Partizana s pravom privlači ogromnu pažnju grčke javnosti.

U izjavi za tamošnje medije, Obradović je uporedio utakmicu Partizana sa Fuenlabradom prošle godine, kada je meč odigran na otvorenom na Tašmajdanu.

"Ovaj turnir je nešto vrlo slično onome što smo mi organizovali pre godinu dana sa Fuenlabradom na Tašmajdanu. Bila je divna atmosfera i čitav svet je video taj spektakl. To je bilo zaista nešto posebno. Mislim da je ono što smo mi uradili pre godinu dana sada inspirisalo druge klubove da urade nešto slično. I zbog toga smo ponosni. Jer mi smo napravili prvi korak ka organizaciji utakmica na otvorenom.

Panatanaiko je veoma posebno mesto i veoma smo srećni što se nalazimo na ovom istorijskom mestu. Biće pune tribine, tako da će biti sjajno za sve koji dođu i svedoče uživo ovom spektaklu. Ovo je stadion na kojem su održane prve moderne olimpijske igre, stadion ima svoju istoriju. Kao što sam već rekao, Kalimarmaro će biti krcat, tako da nas i taj podatak čini još ponosnijim što smo deo turnira", rekao je Obradović.

On je na pitanje novinara odgovorio koliko mu znači što se turnir naziva po Pavlosu Janakopulosu, nekadašnjem vlasniku kluba.

"Šta za mene predstavlja Pavlos Janakopulos? Sve! Otac, dobar prijatelj. On je za mene uvek bio više od predsednika kluba. Bili smo veoma bliski. Uvek se trudio da mi pomogne oko svega, kao što je pomagao svakom od nas za mojih 13 godina u Panatinaikosu. On mi je posebna osoba i uvek ću ga pamtiti po tome što je uvek želeo svakome da pomogne", istakao je Željko Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke