Obradović: "Promašen zicer je sastavni deo igre, Ponitka propušta Atinu"

Autor: Sportske Net
sreda 20.09.2023.
23:38
Izvor: Sportske.net

Izneo je svoje utiske posle finala Superkupa ABA lige Željko Obradović.

Dusan Milenkovic / STARSPORT
Dusan Milenkovic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su poraženi u finalu ABA Superkupa od ekipe Studentskog centra.

Trener crno-belih Željko Obradović uprkos neočekivanom porazu, istakao je da je utakmica bila kvalitetna i čestitao je protivniku na trofeju. 

"Utisci su da smo prisustvovali jednoj veoma dobroj utakmici, sve se odlučilo u zadnjih par sekundi, izuzetno zanimljiva i veoma dobra utakmica. Čestitam ekipi Studentskog centra na osvjanju trofeja Superkupa ABA lige i  mom kolegi Andreju Žakelju, jer mislim da je izvanredno vodio ekipu, odigrali su naizvanednom nivou ceo turnir", rekao je Obradović, a potom se dotakao same utakmice.

"Imali smo priliku da privedemo veoma lako kraju, ali smo napravili neke brzoplete odluke u napadu, a onda pogotovo u odbrani dozvolili lako da se vrate i šutem za tri poena se odlepe i povedu dva razlike. Bez obzira na tajm-aut imali smo zicer i promašili smo, ali pričati o zadnjem napadu i zadnjoj odbrani nikad nije nešto što je mene posebno intereseovalo. Još jednom čestitke ekipi SC na zasluženoj pobedi", kazao je trener crno-belih. 

Kaminski je promašio zicer za izjednačenje četiri i po sekunde do kraja meča. 

"Nije to bila improvizacija, znali smo kako će oni da reaguju u odbrani i jedno od rešenja bilo je i to (lob za Kaminskog priv. prev.), bio je potpuno sam ispod koša, promašeni zicer je sastavni deo igre", kazao je Obradović. 

Mateuš Ponitka nije bio u sastavu zbog povrede, a neće putovati ni sa timom u Atinu na još jedan pripremni turnir. 

"Ne bih preterano pričao o Mateušu, on je prošao ceo pripremni period sa nama, nažalost imao je tu povredu koja ga je sprečila sa da bude sa ekipom i ne verujem da će biti sposoban da igra turnir u Atini, ali srećna okolnost je da do početka ABA lige i Evrolige imamo još desetak dana, tako da videćemo kakva će biti situacija. Neki igrači treba da se odmore, a neki da podignu formu i da vidimo da li možemo da ih koristimo u nekoj većoj minutaži. Neki su manje spremni, neki više", rekao je trener Partizana i na kraju se zahvalio organizatorima i navijačima "parnog valjka". 

"Želeo bih da se zahvalim organizatoru turnira, proveli smo fenomenalna tri dana u Podgorici, organizacija je bila na visokom nivou. Hvala navijačima Partizana na fenomenalnoj atmosferi koju su napravili", završio je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke