Obradović razočaran pojedincima, gde je Pi-Džej Doužer?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.11.2023.
23:59
Izvor: Sportske.net

Uz čestitke Igokei.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je ekipi Igokee na pobedi u 7. kolu AdmiralBet ABA lige, a zatim istakao da se pojedinci u njegovom timu "ponašaju indolentno".

Bio je Partizan na kolenima, jurio čak i 20 poena razlike. Uspeli su da sustignu tim iz Aleksandrovca, ali je Stefan Mudi pogodio u poslednjim trenucima za pobedu Igokee od 89:91 u "Štark areni".

"Čestitam ekipi Igokee, igrali su celu utakmicu dobro, mi smo uspeli da samo na kraju podignemo agresivnost u poslednjoj četvrtini, uspeli smo da se vratimo, ali ispalo je kako je ispalo i Igokea je zasluženo pobedila. Mislio sam da će igrači biti vrlo motivisani, da ćemo se boriti za svaku loptu, a od prvih pet ničijih lopti, svaka je bila njihova. Ponavljam još jednom u poslednjoj četvrtini smo se vratili, imali otvoreni šut, promašili, mrtva lopta, desilo se šta se desilo i to je to", počeo je Obradović.

On je naveo da je odbrana ono na čemu mora da bude fokus. Igokea je pogodila čak 14 trojki u nedelju uveče, a mnoge od njih bile su bez prave odbrane.

"Priprema utakmice je bila kao i svaka druga, vodeći računa o svakom detalju, igrali smo protiv Igokee na turniru ABA lige, Superkupu i sve nam je bilo poznato - mislim da je motivacija nešto što je izuzetno značajno. Činjenica je da igrači kada govore o utakmici, uglavnom se njihovi komentari svode na to šta rade u napadu, a to je prvi problem, jer treba sve da nam odbrana da na početku, na tome sam insistirao, ali ispalo je sve drugačije".

Otkrio je Obradović i zbog čega nije bilo Pi-Džej Doužera na parketu.

"Pi-Džej Doužer nije igrao prema mojoj odluci, u saglasju sa članovima stručnom štaba, a s obzirom na sve što nas očekuje. I večeras smo imali priliku da vidimo kako neki igrači zaista daju sve od sebe, a da se neki ponašaju prilično indolentno. Zbog čega je to tako, videćemo, razgovaraćemo i probaćemo da ih dižemo", naveo je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke