Obradović: "Svi znaju da je ovo moj klub u kom uživam"

Autor: Sportske Net
subota 27.04.2024.
15:12
Izvor: Sportske.net

Produžen ugovor na dve godine.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Na današnjoj konferenciji za medije KK Partizan, predsednik kluba Ostoja Mijailović obelodanio je da Željko Obradović potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Partizanom. 

Prisutnima se obratio i Obradović, koji se zahvalio klubu na poverenju, a potom dotakao i navijača. 

"Da se zahvalim predsedniku kluba na lepim rečima. Zahvalnost svim ljudima iz uprave što su dali saglasnost da se saradnja produži, ovo je bila oduvek obostrana želja. Svi znaju da je ovo moj klub u kojem uživam radeći. Zahvalnost dugujem svim svojim saradnicima, igračima, svima iz radne zajednice Partizana, ali posebna zahvalnost ljudima iz uprave koji ulažu maksimalne napore da Partizan bude veliki i uspešan. Nemoguće je izostaviti sve zbog kojih se ovo radi, a to je armija navijača. Oni su pokretačka snaga, imate podataka kolika je bila posećenost Partizana u ove dve sezone Evrolige", rekao je Obradović, pa dodao:

"Otkako sam se vratio, cilj mi je bio da Partizan bude redovan član Evrolige. Ovo što se dešava na našim utakmicama je prevazišlo granice sporta i Partizana. Postalo je nešto veliko, ogromno. Hvala navijačima na podršci i ljubavi koju nam daju, neka tako i nastave", rekao je Obradović.

Osvrnuo se i na nastanak novih mladih navijača Partizana. 

"Bilo je nekih stvari koje su se dešavale, mislim na kazne koje smo plaćali i mislim da tu možemo bolje. Treba da budemo ujedinjeni, da zajedno idemo ka istom cilju. Imamo veliki broj mladih navijača, novih navijača. Moramo svi da im budemo primer ponašanja i odnosa, da sve prođe u fer i sportskom duhu. Moramo da pokažemo koliko cenimo svakog ko dođe u našu dvoranu. Moje mišljenje, kao i ljudi iz Partizana je da nekim stvarima mesto nije u Areni. Budućnost kao sledećeg rivala treba da dočekamo kao sportskog rivala, da ukažemo poštovanje i da podrška bude prema Partizanu, da se pokaže ljubav prema klubu. Moram da istaknem još jednom decu sa svojim roditeljima koji redovno dolaze i to je mnogo važno. Svi žele da vide sjajan ambijent koji šaljemo u svet, zato moramo da budemo i ostanemo primer svima. Ovo je moj klub i jako sam srećan što ću ostati i narednih godina".

Spomenuo je i budžet. 

"Znam da priča o budžetu svima bode oči, ali ako ćemo da budemo konkurentni za Fajnal for i ostvarivanje ciljeva, onda moramo da imamo budžete koji su srazmerniji onim najvećih klubova. To nije moguće, niti sam ikada govorio da to moramo da idemo, već šta možemo da izvučemo iz onoga što imamo", rekao je Obradović, pa dodao:

"U toku sezone ja nemam toliko vremena da razmišljam, jer igramo non-stop utakmice, možda je bi taj trenutak kada su navijači skandirali kada sam uzeo tablu da objasnim da kod mene nema dileme, jednostavno smo pričali kako možemo da nastavimo dalje, koji su planovi i ciljevi. Mi uvek razgovaramo i gledamo šta je najbolje. Zahvalio bih se još i Zoranu Saviću koji danas nije ovde jer je i sada na sastancima i radi sve u korist Partizana. Sećam se prošle godine kada smo govorili na jednom sastanku Upravnog odbora, otišli smo posle na ručak i zamolio sam Ostoju da kažem dve-tri reči... Kada sede prijatelji za istim stolom, privilegija je kada sediš sa ljudima koji su na istom cilju, a nas sve veže ljubav prema Partizanu. Igrao sam u Partzanu 1984, sada je 2024. godina. Ostoja je tada imao pet godina, kada sam ja igrao ovde. Imao sam poštovanje svuda gde sam radio, ali ovo je moj klub, moj grad, moja ljubav. Moje razmišljanje je takvo da želim da ostanem dokle god me klub vidi kao pravog čoveka. Kada ne bude tako, onda ću da razmišljam o nekim drugim stvarima, a imam već godina kada treba da se razmišlja o nekim stvarima".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke