Obradović u čudu: ''Kad se pogleda ovaj podatak, ovo je neverovatan rezultat!''

Autor: Darko Mitrović
petak 27.01.2023.
21:42
Izvor: Sportske.net

Koš Nedovića na kraju pokvario utisak treneru Partizana.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je pobedio večeras pred Zvezdinim navijačima u evroligaškom derbiju sa 79:78, ali zadovoljstvo kod trenera Željka Obradovića nije potpuno, jer je njegov tim u poslednjoj sekundi propustio priliku da ubdljivije slavi u odnosu na poraz iz ''Arene'' prošlog meseca.

''Oni su igrali dobru utakmicu, i Vildoza i Nedović. Činjenica je da smo vodili čitavu utakmicu, igrali pametno, ali došli smo u situaciju u koju smo došli i žao mi je što nismo odbranili ovih četiri poena razlike'', iskren je Obradović.

Na pitanje novinara, pohvalio je Zeka Ledeja koji je pogodio četiri trojke i održavao prednost crno-belih kada je Zvezda bila u naletu.

''Ledej je našao način da u napadu igra pametno. U odnosu na Zvezdu smo imali 12 osvojenih, uz 7 izgubljenih, a Zvezda 3 osvojene i 16 izgubljenih. Kad se to pogleda, ovo je neverovatan rezultat, ali to je lepota košarke. Zvezda uvek daje maksimum i nadam se da su svi uživali u dobroj košarci.

Ima još 14 kola, svi se slažu da je EL teška i izjdnačena, tako da je ispred nas još mnogo utakmica. Ne mogu da pretpostavim kako će to da izgleda. Imamo sad Mornar, pa Asvel, pa Žalgiris u Kaunasu. To je veoma naporan ritam.

Uspeli smo da mi budemo ti koji dajemo ton utakmici'', rekao je Obradović.

Atmosfera je uglavnom bila dobra, složio se sa tim i Obradović, iako je u pojedinim momentima bilo i uvredljivih skandiranja, uz još jedan transparent koji je viđen na tribinama.

''Atmosfera? Dobro, ja neću da ulazim u nešto što vi treba da radite. Ali, uglavnom korektna atmosfera. Meni je bilo lepo, i Zvezdini navijači su napravili dobru atmosferu, a i naši su se čuli.

Nisam video transparent. Ako je bilo vređanja, ja sam oguglao na to. Bavim se mojim timom, nemamn pojma, nisam video transparent. Među nama akterima je bila korektna atmosfera i to je negde najvažnije od svega.

Za samopouzdanje tima je ovo dobro, igrači su se radovali u svlačionici, svaka pobeda nad Zvezdom je važna za nas. Ali, treba voditi računa o umoru, imamo i taj kup u Nišu, ali o tome ćemo tek da razmišljamo i razgovaramo'', rekao je Obradović.

Na kraju je i jedan inostrani novinar postavio pitanje Obradoviću, vezano za ambijent u derbiju i značaj ove utakmice.

''Mi možemo da budemo ponosni na ovako veliku utakmicu koju ima ovaj grad. Ovde ljudi mnogo vole košarku, postoji tenzija između navijača, ali atmosfera koja je bila i večeras, kao i pred Partizanovim navijačima je najbolja poruka Evropi. Verujem da ste poneli lepu sliku večeras iz Beograda'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke