Obradović uvideo problem: "Ledej odigrao previše!"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 20.11.2022.
22:31
Izvor: Sportske.net

Da li je moralo tako?

Slobodan Sandic
Slobodan Sandic

Povezane vesti

Partizan je savladao Split, bilo je ubedljivih 89:70, pobeda tokom drugog poluvremena nije dolazila u pitanje. 

Željko Obradović je posle meča istakao da želi da rasporedi minutažu, što je u velikoj meri i uspeo. 

"Želim da čestitam ekipi Splita, koja je u prvom poluvremenu odigrala dobru i pametnu utakmicu. Igrali su na način koji im odgovara, a u tome su uspeli. Zbog utakmice koje su odigrali u petak protiv Makabija, ali i zbog predstojećih duela sa Barselonom i Realom želeo sam da osvežim tim i rasporedim minutažu. To smo uspeli u velikom delu", rekao je Obradović. 

Danas su igrali Alen Smailagić koji polako pronalazi dobru formu, kao i Vladimir Brodžijanski, novo pojačanje na centarskoj poziciji. Ipak, smatra Obradović da je Ledej odigrao previše večeras. 

"Mislim da je Zek Ledej odigrao previše minuta. On je sa Matijasom Lesorom najopterećiji igrač, pošto se Alen Smailagić tek vratio u tim. On je morao da se odmori tokom meča, pošto je na dobrom putu da se vrati u tim. Uspeli smo da odmorimo visoke igrače. Bila je rotacijama na pozicijama jedan, dva i tri, a dali smo odmor i Kevinu Panteru. Češtitam igračima na ozbiljnosti u drugom poluvremenu i hvala navijačima koji su nas večeras podržali", rekao je Željko Obradović. 

Povrede su najveći problem Partizana ove sezone, što ističe i Obradović. 

"To nas prati od početka priprema. Mi do sada nijednom nismo imali kompletan trening. Nadam se da će svi uskoro da se oporave i da više nećemo imati problema sa povredama, a to je sasvim druga slika. Snalazili smo se, igrali smo i sa pet niskih igrača", objasnio je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke