Obradović već na poluvremenu čestitao igračima, Trifunović i Zagorac dobili poseban zadatak posle meča!

Autor: Darko Mitrović
petak 03.06.2022.
21:34
Izvor: Sportske.net

Imao je dosta toga da kaže trener Partizana na pres konferenciji posle veoma ubedljive pobede njegovog tima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je pobedom od 112:84 večeras izjednačio na 2:2 u pobedama protiv Crvene zvezde u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

''Najvažnije je 2:2, u plej-ofu nije bitno kojom se razlikom pobeđuje. Došli smo do pete utakmice, mislim da smo zaslužili posle 2:0 za Zvezdu da igramo petu utakmicu. Sve što sam i ranije pričao, posle druge i treće utakmice to važi i večeras - zalaganje igrača na visokom nivou, večeras smo i napadački odigrali izvanredno. Kad je Zvezda povela u  prvoj četvrtini sa osam poena razlike, igrači sa klupe su preokrenuli ritam, pre svih Lesor, Avramović i Zagorac, a onda posle toga je ceo tim zaigrao bolje i nastavili smo tako do kraja utakmice. Zaista želim da čestitam igračima na dobroj utakmici i pokušaćemo da skupimo snage, želje, morala u ova dva dana da što bolje odigramo tu petu utakmicu'', izjavio je trener Partizana Željko Obradović na početku pres konferencije.

Potom je otkrio zanimljiv detalj iz svlačionice.

''Ja sam igračima čestitao već na poluvremenu. Rekao sam im da igramo izvanredno, da su bili vrlo koncentrisani, da su potrošili mnogo energije odbrambeno, ali smo igrali i sjajno napadački, izuzetno pametno, što je bio problem u dosta utakmica ove sezone. Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni da odigramo tako i u petoj utakmici, da znamo šta znači kretanje lopte u napadu u zavisnosti koji su igrači na terenu.

Čeka nas zahtevna peta utakmica, probaćemo da uradimo što više u ova dva dana, znam da će i Zvezda uraditi isto, u tome je draž i lepota košarke. Nadam se da ćemo posle pete utakmice svi pričati samo o košarci'', konstatovao je Obradović.

Posebna tema bio je nepromišljen gest Uroša Trifunovića zbog kog je i isključen u drugom poluvremenu.

''Želim još nešto da kažem, ima još jedan detalj koji se nažalost dogodio. Mislim da je Trifunović jako pogrešio kada je reagovao prema klupi Crvene zvezde, nebitno da li je bio isprovociran. Ja moje igrače učim da se časno i dostojanstveno ponašaju. Istog trenutka sam se izvinio treneru Radonjiću. Posle utakmice sam zvao Trifunovića i Zagorca da nađu trenera Zvezde i da se izvinu treneru Radonjiću, u ime svih. Žao mi je što je do toga došlo, bespotrebno je reagovao i nema nikakvo opravdanje za to'', poručio je Obradović.

Šta očekuje od majstorice? Može li Partizan da ponovo fantastično šutersko veče?

''Zvezda je izuzetno iskusan tim. Neko je izračunao da su njeni igrači igrali oko 200 ovakvih utakmica, moji oko 80. Iskustvo je na njihovoj strani. Da bismo imali neku šansu, moraćemo da igramo ovako kao večeras. Uradiću sve da se pripreme i psihološki da odigramo najbolje što možemo.

Zvezda je izvanredan tim i nemam dilemu da će se skupiti i probati apsolutno drugačije probati da igraju nego večeras.

I večeras nam je bio veliki problem ofanzivni skok Crvene zvezde. Moramo sa svih pet igrača da gradimo koš. Ima dana kad se ubacuje, ima dana kada ne možeš. Bilo bi prepotentno da očekujemo da ponovimo ovakvo šutersko veče, ali ima i drugih načina da se dobije utakmica.

Dosta radimo individualno, desi se ponekad da klikne kao večeras. Bio sam presrećan na klupi kako su naši igrači igrali u napadu, pogotovo Madar i Avramović. Mene čini srećnim da posle godinu dana konačno shvataju šta su naše prednosti i kako bi trebalo da izgleda naša igra u napadu.

San svakog trenera je da svi igraju, da svi imaju određeni učinak i da svi budu zadovoljni. I Dejan je odmarao neke igrače. Bitno je da su i ovi mladi igrali do kraja u istom ritmu, nesebično'', zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke