Obradovićev Monako "preživeo" Makabi, nezadovoljni Lojd odličan protiv "svojih"

Autor: Mladen Heleta
sreda 09.10.2024.
21:09
Izvor: Sportske.net

Monako otišao na 2-0.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Monaka savladali su Makabi na svom terenu sa 85:79, u utakmici drugog kola Evrolige.

Izabranici Saše Obradovića upisali su i drugi trijumf u elitnom takmičenju, dok je ekipa iz Tel Aviva sada na učinku 1-1.

Makabi je pružio i više nego snažan otpor favorizovanom šampionu Francuske, dobio i prvu i drugu četvrtinu, pa je posle 20 minuta igre bio na +5.

Kao ključna za ishod ovog duela se ispostavila treća deonica, u kojoj je Monako "zategao" odbranu i rešio ovaj period u svoju korist rezultatom 24:14.

U poslednjih 10 minuta je Makabi imao nekoliko naleta, ali je Monako uspeo da ostane u kontroli i konstantno bude u prednosti od najmanje dva poseda.

Majk Džejms i Eli Okobo su bili najbolji kod pobednika sa po 17 poena. Motiejunas je dodao 11 poena, a Papajanis je imao 10 poena i sedam skokova.

U sastavu Makabija se istakao dojučerašnji igrač Monaka Džordan Lojd sa 16 poena. 

Za njega se inače piše da je nezadovoljan zbog političke situacije u Izraelu i da želi da napusti klub. Monako je jedna od opcija za nastavak karijere, ali ostaje da se vidi šta će se dešavati po tom pitanju...

Lojda su ispratili Hoar i Rivero sa po 13 poena.

Kubanski košarkaš Hasijel Rivero učinio je nešto nesvakidašnje na ovoj utakmici. Centar Makabija je završnici u Kneževini uspeo da postigne koš uprkos tome što je na semaforu ostalo svega 0,2 sekunde za njegov tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke