Obradovićeva izjava o Gilespiju je bila tačna?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.01.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Smatra Milutin Aleksić.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Berlinu od Albe sa 89:80 i tako upisali čak 14. poraz u 23 evroligaške utakmice ove sezone.

Potpuno indisponirana Crvena zvezda u 32 minuta utakmice protiv jedne od dve najlošije ekipe u ovosezonskoj Evroligi. Albu je, praktično, pobeđivao je ko je stigao do sada, ali Zvezdina energija u Nemačkoj je bila na dosta niskom nivou. Pritom, Luka Mitrović je van forme, Nemanja Nedović je rovit, Džavonte Smart se još nije adaptirao. Nema Miloša Teodosića koji je lider tima, nema ni Nikole Topića... 

Kada se sve to spoji, Zvezda je ionako klimavo doputovala, ali delovalo je da mogu da ispariraju nemačkom sastavu. Međutim, utisak je bio pogrešan. Jedan od onih koji, izuzev derbija, nije uspeo da napravi razliku, i ovog puta bio je Fredi Gilespi. Centar koji je stigao pred kraj prošle godine iz minhenskog Bajerna ubacio je dva poena, ali je bio nenametljiv, bez dobre energije u oba smera, loš u postavci i blokovima... 

Tako, izjava Željka Obradovića kojom je podigao veliku prašinu posle evroligaškog derbija 4. januara - kada je rekao da 14 poena Fredija Gilespija proizvod dobre igre spoljne linije - sada dodatno dobija na značaju.

"Da se vratim na Gilespija, doveden je kao pojačanje. Ono što je u derbiju pokazao ispostavilo se kao tačno. Možemo da se ljutimo, ali Željkova izjava da je to proizvod kreacije drugih igrača se ispostavilo kao tačno. On mora bolje... Bilo je tu nekih diskutabilnih odluka da li je bio faul ili ne, ali on to mora da iznese čvršće, jače", rekao je u studiju "Sport kluba" stručni konsultant Milutin Aleksić.

Gilespi je bio bez poena protiv Fenerbahčea, Asvela i Baskonije, dok je po dva ubacivao Albi i Armaniju. U AdmiralBet ABA ligi nije ubacio ni poen u duelima sa Splitom i Cedevita Olimpijom, četiri je dao Igokei, devet Borcu, a tri FMP.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke