Obrt - Duško Ivanović spremio Jaga za Virtus! Vraća se i Lazić?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.10.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde najavio promene u sastavu za sutrašnju utakmicu.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda nije sinoć uspela da pred svojim navijačima savlada Monako, pretrpela je drugi poraz u tri odigrana kola (76:82), ali prilika za popravni je već sutra od 20.30h u Bolonji protiv zahuktalog Virtusa.

Trener Duško Ivanović je danas najavio tu utakmicu, ne želeći previše da se osvrće na sinoćnji poraz.

''Nema vremena da se plače, ni da se gleda unazad i kad se dobije i kad se izgubi. Igramo protiv ekipe koja igra izuzetno agresivno, odlično u tranziciji, ima izvanredne pojedince, Šengeliju koji može da igra i na niskom postu, šutira, kreira… Imaju izvanredne šutere, Dobrića koji igra odlično. Vrlo kompletna ekipa.

Gledao sam sve njihove utakmice. Izgubili su od Žalgirisa kod kuće, ali su jedno vreme vodili 20 razlike. To je ekipa koja igra na mahove, na ukradene lopte, lagane poene. Moramo da imamo strpljenje, da nema izgubljenih lopti, da igramo duge napade i tražimo naše šanse'', rekao je Ivanović.

Ima dobrih vsti kada je u pitanju nastup kapitena Branka Lazića, s obzirom da se oporavlja od povrede.

''Nadam se da će igrati, nedelju dana nije igrao već'', istakao je Ivanović.

Osim Lazićevog povratka, izvesna je i još jedna promena u sastavu u odnosu na duel sa Monakom - povratak u tim brazilskog plejmejkera Jaga Mateuša koji bi mogao da debituje u Evroligi.

''Jago je u dobroj formi i biće u ekipi. To je igrač u kog svi sada veruju, a neko ko veruje u njega najviše sam ja i pokazaće se da je dobar igrač'', poručio je Ivanović koji je od početka sezone Jaga koristio samo u AdmiralBet ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke