Od +18 do drame, Partizan pobedio i Turk Telekom!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 09.09.2023.
20:27
Izvor: Sportske.net

Imao je Partizan veliku prednost u drugom poluvremenu i umalo sve prosuo.

S. Sandić
S. Sandić

Povezane vesti

Na turniru u Banjaluci koji se igra pod otvorenim nebom povodom 50 godina postojanja Igokee ekipa Partizana je slavila i u drugoj utakmici, ovoga puta protiv Turk Telekoma iz Ankare koji sa klupe predvodi Nenad Čanak, bilo je 75:71.

Posle pobede protiv Hapoela u petak, ekipa Partizana je i danas dobro počela utakmicu, Anđušić je ređao trojke (3 od 3 u jednom trenutku), a brzo je bilo 18:13 za crno-bele. 

Duplirali su košarkaši Partizana prednost do kraja prve deonice, a Vukčević je bio odličan.

Druga deonica je bila nešto slabija poenterski na startu, čekali smo dugo na poene, a onda se Partizan razigrao i poenima Smailagića stigao do 12 poena viška. 

Na kraju poluvremena bilo je 16 poena prednosti za Partizan (44:28).

Trojkom Tristana Vukčevića Partizan se odlepio na 58:40, ali su od tog trenutka košarkaši Nenada Čanka uspeli da se konsoliduju i da pokažu nešto bolju igru protiv evroligaškog Partizana. 

Uspeli su da stignu u jednom trenutku i do -5 pred kraj meča, i to posle velikog broja izgubljenih lopti. Bilo je i -3, ali su se u jednom od ključnih napada košarkaši Turk Telekoma spetljali, pa je Partizan preko poena Jaramaza sa linije za slobodna bacanja stigao do 5 poena viška, ali nisu se ni ovoga puta dali košarkaši iz Turske koji su se trojkom vratili na -2 preko Valasa, ali više od ovoga nisu mogli. 

Ovom pobedom Partizan je obezbedio finale i to protiv CSKA iz Moskve u nedelju!

Vukčević je bio najbolji u redovima Partizana sa 15, po 13 su ubacili Smailagić i Anđušić. Inoh sa 14 je bio najbolji u redovima Turk Telekoma. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke