Od poverenja sve počinje - Nikola Topić kao veliki

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.10.2022.
09:37
Izvor: Sportske.net

Ozbiljna minutaža za Zvezdin biser.

AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Mladi srpski košarkaški reprezentativac i dete Crvene zvezde Nikola Topić prošle večeri je imao visoku minutažu za standarde "golobradih" momaka u redovima najvećih timova naše zemlje.

Često naši klubovi, s akcentom na nekoliko poslednjih godina, nemaju taj luksuz da vrlo mladim igračima pružaju priliku u seniorskom timu i u takmičarskim utakmicama. Nekada tih mladih igrača jednostavno nema, a nekada je u pitanju važnost utakmice koja ipak nije predviđena za njihovo školovanje.

Da će imati svoju ulogu u rosteru Crvene zvezde, Nikola Topić pokazao je prošle večeri u pobedi protiv MZT-a u Beogradu na otvaranju AdmiralBet ABA lige. Zapravo, da je spreman svim talentima da da šansu, pokazao je i Vladimir Jovanović stavivši ranac na Topićeva leđa koji i te kako ume da bude težak bez obzira na to o kojoj se utakmici radi.

Momak rođen 2005. godine proveo je na terenu preko 20 minuta. Samo su Nikola Ivanović i Hasan Martin bili više na parketu u ubedljivom trijumfu. Topić se nije plašio odgovornosti pokazavši dobru viziju, pokretljivost i eksplozivnost pri ulascima ka obruču za konačnih šest poena, uz šut iz igre od 42 odsto i pet skokova.

Teško je očekivati da će Nikola mnogo puta dobijati ovakvu priliku, posebno kada se Nemanja Nedović potpuno oporavi, a Stefan Jović eventualno dođe. Ali, pokazao je Vladimiru Jovanoviću, svojim saigračima i navijačima, da na njega može da se računa, a sada mu preostaje je da postaje još sigurniji i bolji u onome što radi i zime biti neće.

"Sigurno iznuđeno rešenje zbog povreda Dobrića i Nedovića. Neko mora da uzme te minute. Topić je odigrao 20 minuta. Mi računamo na njega ozbiljno i na njemu je da radi dobro jer siguran sam da može puno bolje. Ima stvari koje treba da ispravlja. Ima podršku svih saigrača posebno Marković koji mu pomaže puno i zaslužan je za njegov napredak", rekao je Vladimir Jovanović posle utakmice.

Preostale su još tri utakmice 1. kola AdmiralBet ABA lige, a parove pogledajte na AdmiralBet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke